Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagađenje

Zrak u Sisku treće kategorije, no većina ga vijećnika prihvaća

Crni dim iz baklje KP-6 buknuo je i prošlog utorka n. čutuk/pixsell
Nikola Čutuk/PIXSELL
02.06.2011.
u 17:51

Vijećnica Kristina Ikić Baniček upozorila da je MOL odustao od druge faze modernizacije

Gradonačelniče, jeste li zadovoljni što neće biti druge faze modernizacije sisačke Rafinerije, koju vlasnik MOL odbija provesti? – pitala je Dinka Pintarića SDP-ova Kristina  Ikić Baniček uoči prihvaćanja izvješća o stanju kakvoće zraka u Sisku za 2010. godinu.

Sumporovodik divlja

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća oporbena čelnica podsjetila je kako je ulaganjem u klaus-postrojenje još 2007. smanjeno zagađenje benzenom i sumpornim dioksidom, no da je stanje ipak sve gore zbog sumporovodika. Naime, na temelju njegove povećane koncentracije, zrak je u središtu Siska i lani bio treće kategorije. Ista je sudbina zatekla i Galdovo zbog lebdećih čestica, a naselje Caprag, uz ta dva spoja, lani su zagadile i prekomjerne količine opasnog benzapirena – iščitava se iz izvješća, za čije se prihvaćanje u zraku Gradske vijećnice nije našlo čak šest ruku.

Ugrožena i radna mjesta

Baniček je upozorila i na ugrožena radna mjesta kao posljedicu izostanka modernizacije, jer bi se u tom slučaju prerađivalo dvostruko manje nafte od planiranog. Međutim, D. Pintarić ostavio je vijećnicu bez odgovora. Iako je krenuo prema govornici, riječ u raspravi tražio je i nezavisni Ljuboslav Valentić, upozorivši kako podaci sa sve tri mjerne postaje građanima nisu dostupni na jednome mjestu. Ipak, gradonačelnik nam je kasnije kazao da je stanjem zbog zagađenja i modernizacije i sam jako nezadovoljan. – I dalje ćemo ustrajati na modernizaciji rafinerijskih postrojenja radi poboljšanja kakvoće zraka – kazao je ranije o izvješću.

Komentara 6

LU
lutomirski
19:48 02.06.2011.

Sve ce te vi to pretrpiti iako bude 5 kategorija, jer ste vi vec 20 godina kodicionirani da trpite sta vam vmada servira, jer nemate mozga...!!!!

ZZ
Zvir Zvirek
20:41 02.06.2011.

INA truje Sisek a oni mesto da ju zruše to prihvačaju! Kakve ovce!

Avatar mujo iz doboja
mujo iz doboja
03:57 03.06.2011.

sisak je pogranicna zona i na kraju pameti sisackim a pogotovo zagrebackim politicarima. oni koji nemaju posla ili imaju posel a nisu placeni budu pocrkali od gladi a ovih par koji jos nes delaju budu potamanjeni plinom ko nekad kod adolfa... eh, sisak, i bogu si tezak...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije