Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zrak u Sisku čistiji, u Rijeci sve 'teže dišu’

08.05.2008.
u 18:36

Dok se kvaliteta zraka u Sisku poboljšava, u Rijeci je trend obrnut, stoji u izvještajima što ih je jučer razmatrala Vlada. U oba slučaja, zagađenje je bilo koncentrirano oko rafinerija, ali Ina se u Sisku potpuno pridržava obaveza što proizlaze iz zaključaka Sabora i Vlade.

Kvaliteta zraka u Sisku bitno je poboljšana u odnosu na 2006. godinu. Dok je tada kvaliteta zraka bila treće kategorije, kako su pokazivala provedena ispitivanja, sada je većinom u prvoj kategoriji osim u područjima Caprag i Galdovo, koji su i dalje ostali u drugoj kategoriji kaže ministrica graditeljstva i zaštite okoliša Marina Matulović-Dropulić. Koncentracija sumpornog dioksida dvaput je manja nego 2006.godine, a u nekim drugim područjima zagađenje je smanjeno i 7 puta.

Ina izvršava obaveze u točno dogovorenim rokovima znakovito je ministrica Matulović-Dropulić pohvalila naftnu kompaniju, najavljujući da će nakon završetka investicije od 300 milijuna eura u cijelom Sisku do 2011. godine zrak biti prve kvalitete.

U okviru općih mjera zaštite kakvoće zraka do 2011. godine, što ih je Vlada jučer prihvatila, najavljeno je i da će Slavonski Brod dobiti postaju za kontrolu zraka zbog mogućeg onečišćenja i ekološke opasnosti iz susjedne Bosne i Hercegovine. (D. K.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije