Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Helikopteri HRZ-a

Zračnim medicinskim prijevozom prevezen 600. pacijent s Krka

Helikopter spasio planinare s Mosora
Ivo Čagalj/PIXSELL
13.11.2017.
u 15:31

Helikopterima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane od 1. siječnja 2017. prevezeno je ukupno 792 pacijenta i 1438 pratitelja, za što je utrošeno nešto više od 719 sati leta

Posade Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. Zrakoplovne baze i Eskadrile višenamjenskih helikoptera (EVH) 91. Zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane tijekom proteklog vikenda bile su angažirane u akcijama hitnog zbrinjavanja šest  pacijenata.

Posade ETH 93. zb prevezle su u nedjelju dva pacijenta, i to jednog s otoka Hvara i jednog s otoka Pelješca. Svi pacijenti zbrinuti su u KBC Split na Firulama.
 
Posade EVH 91. zb koja je bazirana na otoku Krku prevezle su do helidroma Delta u Rijeci četiri pacijenta i to u subotu dva s otoka Raba i u nedjelju dva s otoka Lošinja od kojih i jedno dvogodišnje dijete.

Subotnjim letom prevezen je 600. pacijent od uspostave baze za hitni zračni medicinski prijevoz na otoku Krku 1. svibnja 2016. godine.
 
Helikopterima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane od 1. siječnja 2017.  prevezeno je ukupno 792 pacijenta i 1438 pratitelja, za što je utrošeno nešto više od 719 sati leta.

Komentara 1

MT
makan tahi
16:14 13.11.2017.

i ko je platio te utrošene sate x 20-30 000 kn. da ti takav prijevoz treba u austriji, ogulili bi ti kožu i prodali oba bubrega da se naplate ako nemaš policu osiguranja sa stavkom zraćnog spašavanja a tek troškovi gašenja požara po susjedstvu bio na rabu -tamo busevima dovode iz inozemstva gerijatriju na samrti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije