Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMET

Zračna luka Zadar obilježila rušenje rekorda u prijevozu putnika

zracna-txt.jpg
import
27.10.2008.
u 16:42

ZADAR – U Zračnoj luci Zadar u Zemuniku prigodnom je svečanošću obilježeno rušenje rekorda u broju prevezenih putnika. Direktorica Zračne luke Katica Pupić-Bakrač pohvalila se što su u prvih deset mjeseci ove godine prevezli 149.000 putnika i imali 3000 zrakoplovnih operacija, što je ujedno najbolji rezultat u njezinoj višedesetljetnoj povijesti.

– Podsjećam kako je tijekom Domovinskog rata Zračna luka bila gotovo dvije godine okupirana, da smo se vrlo polagano obnavljali, pa smo primjerice u 1998. godini prevezli samo 15.177 putnika. Posljednjih deset godina uz pomoć Ministarstva prometa provedeno je nekoliko bitnih investicija u vezi s poboljšanjem i usavršavanjem aerodromske infrastrukture, a rezultati su i više nego vidljivi.

Nekoliko posljednjih godina poslujemo bez dotacija lokalne samouprave i s dobiti, a povećanje broja zrakoplova i putnika iziskuje zapošljavanje sve većega broja ljudi – kazala je direktorica Katica Pupić-Bakrač, a župan Stipe Zrilić prisjetio se razdoblja kada je Zračna luka bila pred zatvaranjem.

– Sada se pokazuje kako je tadašnja odluka lokalnih vlasti, koje su i većinski vlasnici Zračne luke, da uz podršku države krenemo u nove investicije i marketinške akcije, bila opravdana – istaknuo je župan Zrilić.

Zračnu luku podržao je i predstavnik Ministarstva prometa Damir Vince koji je kazao da je bitno bilo izgraditi terminale za poslovnu i VIP avijaciju te da je djelovanje Zračne luke generator ovdašnjeg turističkog razvoja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije