Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbor koncesionara
Povratak na članak

Zračna luka Pleso: Kako je ZAIC ispunio uvjete natječaja?

Na upit kako je ZAIC mogao postati koncesionar Zračne luke Zagreb s obzirom na to da ima temeljni kapital od samo jednog eura, u Ministarstvu tvrde da najmanje 150 milijuna eura kapitala nije bio uvjet.

Komentari 5

Avatar Beowolf
Beowolf
06:21 18.03.2013.

Ovo je štetno za Hrvatsku, ako bi RH preuzela kredit u slučaju propasti koncesionara. I na kakav to novac iz poslovanja zračne luke Pleso oni računaju ? Ako su koncesionari neka izvole osigurati kapital do zadnje lipe, bez jamstava RHH ili novca iz poslovanja ZLZ ! A taj koji je vodio postupak je sigurno to vodio, kako se vidi, vrlo "stručno" i "transparentno"...

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
08:19 18.03.2013.

A zasto zracna luka uopce morau koncesiju? Svugdje u svijetu su zracne luke, a pogotovo najvaznija i najveca, rudnici zlata,...strojevi za pravljenje love,......i zasto ih dajemo u koncesiju? Dajte je meni da je samo vodim (ne u vlasnistvo) ako je za dvije godine ne odvedem u profit, objesite me na Bana Jelacica platzu.

VL
SA
Savjest
08:42 18.03.2013.

Tko kaže da strani investitori nisu zainteresirani za Hrvatsku! Trebaju samo imati 1 euro (može i američki dolar) da kupe domaće trgovačko društvo kapitalom tog istog društva (ako mislite da su to managerski krediti, varate se, ovo je čisto tržište očišćeno od kapitala dakle socijalističko tržište podruprto od EU) i jedne države koja je pred ulaskom u EU.

VL
VA
vakuum
08:53 18.03.2013.

Pita li se netko kad i kako je ovo sve počelo? ZLZ je imala razvoj, model ulaganja, projekte i svoje novce. Imala je i odlučnog i sposobnog direktora. I onda je priča zapela za oko lopovima i više nije bilo spasa, smijenjen Matković, radnici prevareni, pare otete, a kvazi natječaji namješteni. Svi mi na aerodromu znamo kad su se pojavili Francuzi i tko su im bili domaći jataci i kako su prolazili bespućima "transparentnog" natjačaja.

VL
Avatar oto1
oto1
16:25 18.03.2013.

Naj bolje vam je da se taj ugovor ponisti, nasa Luka na plesu je u vrlo odlicnom stanju, pa nam netreba bolja.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.