Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE LINIJE

Zračna luka Osijek uvodi uskoro letove za München, Frankfurt i Beč

Zračna luka Osijek
Foto: Davor Javorović/Pixsell
11.01.2015.
u 13:52

Red letenja i cijene uskoro će biti postavljene na službenu web stranicu Zračne luke

Od početka travnja iz Zračne luke Osijek trebali bi krenuti redoviti letovi za Njemačku. Navodno da su pregovori u završnoj fazi oko letova za prema Münchenu i Frankfurtu koje bi trebao uspostaviti za sada tajni avioprijevoznik. Krajem mjeseca ožujka iz Zračne luke Osijek vraćaju se već poznate avio letovi za London, Beč, Zagreb, Split, Rijeku i Dubrovnik.

Red letenja i cijene uskoro će biti postavljene na službenu web stranicu Zračne luke. Ipak, karte se već mogu rezervirati putem stranih avioprijevoznika koji tako najjeftiniju kartu za London naplaćuju 25 eura. Iz Osijeka je i danas, tri puta tjedno, dostupna linija Osijek – Zagreb – Osijek ali će se taj broj sa ljetnim rasporedom još povećati. Naime, prema najavama ta linija će u vrijeme ljetnoga rasporeda biti dostupna pet puta tjedno. Krajem ožujka, pa sve do kraja listopada, biti će ponovno dostupna i linija kružna linija Osijek – Zagreb – Rijeka – Split – Dubrovnik – Rijeka. Jednom tjedno letjeti će se do Dubrovnika i Splita. Irska niskotarifna kompanija Ryanair dvaput tjedno (ponedjeljkom i petkom) ponovno omogućava jeftine letove prema Londonu i natrag.

Radi svih ovih starih i novih relacija u Zračnoj luci Osijek očekuju kako će i u 2015. godini ponoviti, pa čak možda i premašiti rezultate iz prošle godine. Prema službenim podacima s 27.000 prevezenih putnika Zračna luka Osijek vratila se po broju na razinu prijeratnoga prometa. U 2015. godini rezultati bi radi novih linija mogli biti još i bolji.

>> Zračna luka Osijek ostvarila najbolji promet u posljednjih 30 godina

>> Na hrvatskim aerodromima manje putnika, no Osijek ima rast od 725%

Komentara 2

L0
luena 01
15:18 11.01.2015.

Ma super ,prvo bi morala za München letit pa iz Münchena za Osijek ...

BU
Bubalamala
11:09 09.02.2015.

Iz Njemačke jedino pozitivno bilo kad bi se angažirao Germanwings jer samo onda imaš pravo na povlaštenu kartu za vlak .Jedan primjer za Ryanair osim za avionsku kartu vlak te može koštati i 200 eura dok za Germanwings uz tiket dobiješ povlaštenu kartu za vlak po cijeni od 30 eura !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije