Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČULE SE EKSPLOZIJE

Zračna luka Erbil u Iraku napadnuta dronovima

Smoke rises over the Erbil
THAIER AL-SUDANI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
12.09.2021.
u 00:02

Za sada nema informacija o eventualnoj šteti ili žrtvama. Agencija Reuters javlja pozivajući se na izjave očevidaca da se na tom području čulo šest eksplozija.

Napad dronovima izveden je u subotu na međunarodnu zračnu luku Erbil u sjevernom Iraku gdje su smještene američke snage, objavili su sigurnosni dužnosniciiračkih Kurda.

Ranije je sigurnosna služba iračke kurdske autonomne regije, čiji je Erbil glavni grad, objavila da su najmanje tri rakete pale blizu međunarodne zračne luke Erbil.

Međutim, prema drugoj izjavi kurdskih protuterorističkih snaga, napad je izveden dronovima

Za sada nema informacija o eventualnoj šteti ili žrtvama. Agencija Reuters javlja pozivajući se na izjave očevidaca da se na tom području čulo šest eksplozija.

Zračna luka u Erbilu, glavnom gradu autonomne kurdske regije, napadnuta je više puta prošle godine. Američki dužnosnici za napade krive snage šiitskih muslimana, koje podržava Iran i koje su ispaljivali rakete na američke snage u Iraku i gađali ih dronovima

 

Ključne riječi

Komentara 1

PL
@ploto@
14:55 12.09.2021.

Najvažniji dio, 12 protuzračnih raketnih sustava Patriot raspoređenih na teritoriju internacionalne zračne luke u Erbilu nije uspjelo skinuti niti jednu raketu niti dron.Istovremeno u Siriji SAA je sa prastarim ali moderniziranim S-200 srušila 21 od 24 izraelske stealth rakete ,a preostale 3 su pale daleko od cilja zahvaljujući elektronskim sredstvima ometanja. Izraelski ministar vanjskih poslova je ovih dana letio u Moskvu da moljaka Ruse da im puste da gađaju iranske mete u Siriji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije