Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAKAŠNJELA POMOĆ?

Zorinu domu ipak dali 30.000 kuna, ali to je dovoljno samo za Karlovac

zorin dom
Dominik Grgurić/Pixsell
16.03.2010.
u 17:05

Sve općine i gradovi Karlovačke županije osim Karlovca odbili su pomoći vrlo vrijedan i popularan projekt "Svako dijete četiri puta u kazalište".

Grad će ove godine izdvojiti 135.300 kuna za 18 projekata prijavljenih za program ‘Gradovi prijatelji djece’. Školama, ustanovama, udrugama, odobreno je od 3000 do 30.000 kuna po projektu. Gradsko kazalište Zorin dom dobilo je 30.000 za prijevoz učenika za projekt ‘Svako dijete četiri puta u kazalište’, koji je kazalište ove godine otkazalo većini škola jer nemaju dovoljno novca za plaćanje troškova prijevoza za učenike.

 Potrebe gradskih škola

 – Lani smo s te pozicije dobili 40.000 kuna, koliki je i trošak za prijevoza učenika iz karlovačkih škola na predstave u Zorin dom. Ipak, zasad je najizglednije da će projekt ove godine opstati jedino u Karlovcu, iako ne znamo gdje ćemo pronaći preostalih 10.000 kuna. Ostali gradovi i općine do sada su nam javili da ne mogu sufinancirati projekt ove godine, a lanjske su troškove podmirili samo Krnjak i Draganić – kazao je Goran Đurašević, voditelj promocije u Gradskom kazalištu. Karlovačka bi županija, da pokrije troškove prijevoza osnovnih škola na svom području umjesto općina i gradova, trebala izdvojiti 100.000 kuna, što je, dodaje G. Đurašević, malo vjerojatno.

Osim Zorina doma novac Grada dobili su i Udruga Sveta Veronika, Umjetnička organizacija Lepeza, Sanja Ravbar za projekt ‘Djeca za ekosvijet’ te osnovne škole Mahično, Braće Seljan, Dragojle Jarnević i Grabrik.

Prijava napravljenog

Sredstva za programe za djecu dobili su i Konjički klub Karlovac, Opća bolnica Karlovac, Roditelji u akciji - RODA, Povijesna postrojba Karlovački počasni vod, Udruga za zaštitu zdravlja žena, Karlovački rimokatolički dekanat i Savez udruga osoba s invaliditetom županije. Novac je odobren i karlovačkom Dječjem vrtiću, područnoj školi Zadobarje te Osnovnoj školi Rečica.

Do 1. listopada svi koji su dobili novac od Grada moraju Odjelu za prosvjetu i kulturu podnijeti izvještaj o utrošenim sredstvima i provedbi projekata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije