Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vakula objašnjava

Nastavljaju li se vremenski ekstremi? Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje

Zoran Vakula
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
18.09.2017.
u 22:53

Teško je pouzdano prognozirati u kojem će mjestu pasti koliko kiše, rekao je Vakula.

Vrlo kišno vrijeme, poplave, nakon vrućina i suše, prokomentirao je za HRT meteorolog Zoran Vakula i prognozirao kakvo nas vrijeme očekuje.

- Na žalost, ekstremi ne posustaju. I dok o onim ljetnim sada nema smisla trošiti riječi, valja upozoriti na ove trenutačne. Rekordne rujanske količine oborine već su ponegdje zabilježene, a u ovome tjednu imat ćemo ih još, rekao je Vakula.

Dodaje kako je teško pouzdano prognozirati u kojem će mjestu pasti koliko kiše.

- Kompjutorski izračuni i procjene nisu jedinstvene. Ovo je samo jedan od mogućih scenarija. No, svakako se valja pripremiti - već do sutra ujutro u 8 sati u mnogim mjestima zapadne Hrvatske na više od 30 litara kiše po četvornome metru, posebice u Istri i na sjevernom Jadranu, a tijekom sutrašnjega dana na dodatnih mjestimice i više od 50 litara, uključujući i već poplavljeno ogulinsko područje. Na sjevernom dijelu Jadrana i u gorju ponegdje će do srijede navečer, vjerojatno i prije, gotovo sigurno pasti i više od 100 litara, zaključio je Zoran Vakula.

Ključne riječi

Komentara 13

ZI
zico
00:00 19.09.2017.

čovjek rekao...rujan će biti iznenađujuće topao i vruć za to doba godine.....pada kiša već mjesec dana....

LO
lojtra1
06:49 19.09.2017.

Stari ljudi su bili pametniji. Oni su za ove "pojave" imali kratko ali točno objašnjenje: Stigla je jesen.

DU
Deleted user
01:37 19.09.2017.

Na ovim balkanskim prostorima, nemoguće je napravit prognozu za više od tri dana. Sve ostalo su laži.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije