Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Zoran Milanović želi skromnu inauguraciju

Zoran Milanović
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
15.01.2020.
u 21:00

Inauguracija 15. veljače, ne zna se hoće li Milanović pozvati Vučića

Kako će izgledati sedma predsjednička inauguracija, odgovor na to pitanje prve obrise dobit će već idućeg tjedna. Međutim, već sada u Uredu novoizabranog predsjednika Zorana Milanovića kažu da je sigurno da se od inauguracije petog hrvatskog predsjednika neće raditi ni pompa ni spektakl.

Prva je ideja bila da se inauguracija održi 18. veljače, dan prije nego što Milanović stupa na dužnost, međutim, kako je riječ o utorku, sada se u Uredu razmišlja da se pomakne na vikend, vjerojatno na subotu 15. veljače kada je prije pet godina svoju imala i Kolinda Grabar-Kitarović.

Do kraja tjedna Ured će definirati i popis gostiju koje prema protokolu moraju pozvati na inauguraciju, a idući tjedan trebale bi se poslati i pozivnice što, u dogovoru s novoizabranim timom predsjednika, radi Ured predsjednice. Pozivnice se u pravilu šalju svim diplomatskim predstavništvima u Hrvatskoj koje potom javljaju tko će od predstavnika njihovih zemalja doista i doći na inauguraciju. Naravno, novoizabrani predsjednik neke zemlje može “preskočiti”, a trenutačno je najinteresantnije pitanje kani li pozivnicu poslati i srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću. U Uredu predsjednika kažu kako o toj temi zasad nisu razgovarali i da će to tek doći na dnevni red.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka ili u našem e-izdanju.

U novom broju donosimo i sljedeće teme:

>>Večernjakova ruža: Žiri je odabrao nominirane! Počinje izbor za najstariju i najvažniju medijsku nagradu u Hrvatskoj

>>Ispovijest časne sestre, prijateljice obitelji Zavadlav: Filip je došao k meni osam dana prije ubojstava jako depresivan

>>Rukometni Euro 2020. - Červar: Ovakve navijače imaju još samo vatreni

>>Ministar Kujundžić pokapa projekt na Srebrnjaku koji je 2017. hvalio

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Audrey_Toohey
Audrey_Toohey
08:18 16.01.2020.

Zarađujem dobru plaću od kuće € 5581 do € 6964 tjedno, što je nevjerojatno, prije manje od godinu dana bio sam nezaposlen u užasnom gospodarstvu. Svakodnevno zahvaljujem Bogu što sam imao blagoslov primanja ovihh uputa i sada je moja dužnost da ih platim i podijelim sa svima. jednostavno pratite ovu stranicu ... ===>>> www.Trabajos7.Com

TO
TomislavLamut
08:06 17.01.2020.

Milanović želi skromnu inauguraciju, a onda će se preseliti u skromnu rezidenciju, koja se nalazi okružena šumom veličine skromnih 95 hektara, što je 14 puta više od površine koju zauzima kompleks Bijele kuće. Skroman kakav je, Milanović bi rado preselio na neku još skromniju lokaciju, ali mu ne daju, pa će morati zadržati svoj ured u onome što je prije izbora nazvao megalomanskim i hrvatskim Camelotom.

DE
derin
23:46 15.01.2020.

Ključno je pitanje misli li pozvati Beljaka ili ga neće pozvati i tako se ograditi od njegovih skandaloznih izjava. I neće valjda ići u Moskvu u petom i sjediti uz bok Vučiću i Lukašenku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije