Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
telefonska sjednica

Zoran Milanović putuje u Bruxelles na još jedan sastanak Europskog vijeća

Zoran Milanović
Foto: Robert Anić/PIXSELL
16.12.2015.
u 14:47

Vlada je održala danas telefonsku sjednicu na kojoj je usvojila stajališta Republike Hrvatske koje će na sastanku Europskoga vijeća zastupati Zoran Milanović

Vlada je održala danas telefonsku sjednicu na kojoj je usvojila stajališta Republike Hrvatske koje će na sastanku Europskoga vijeća, 17. i 18. prosinca u Bruxellesu zastupati predsjednik Vlade Zoran Milanović. 

– Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara Europske unije, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Republika Hrvatska. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o hrvatskim stajalištima, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini Unije, izvještavati Hrvatski sabor – priopćeno je iz Vlade. 

Osim toga, Vlada je donijela i Uredbu o izmjenama Zakona o porezu na dohodak kojom se ne uvodi novi porez niti dolazi do promjena poreznog opterećenja, već se radi o promjeni načina odnosno dinamike plaćanja i izvješćivanja poreza na dohodak po osnovi kapitalnih dobitaka za koje je već propisana obveza plaćanja poreza, osnovica i stopa poreza, a što je u skladu s člankom 2. Zakona o ovlasti Vlade Republike Hrvatske da uredbama uređuje pitanja iz djelokruga Hrvatskog Sabora. 

Komentara 20

BA
barbaizamerike
15:56 16.12.2015.

ide na oprostajni put da se pozdravi

DU
Deleted user
15:33 16.12.2015.

Ooooo neeee!!!!

Avatar imotska115
imotska115
18:56 16.12.2015.

Bolje da ne ide da nas jos vise ponizi, puno EU parlementaraca se uopce niti ne ogleda tko je taj i sto radi ovdje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije