Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajedno do EU fondova

Milanović: "Nisam siguran da bi kuna trebala devalvirati, ali ništa nije klinom zapisano"

Milanović u Splitu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
10.04.2015.
u 15:53

Na Ekonomskom fakultetu u Splitu na panelu Zajedno do EU fondova sudjelovali su i ministri Branko Grčić i Mihael Zmajlović

Fondovi su glavno mjerilo uspješnosti države u članstvu u EU. Hrvatska taj posao radi dobro, a bit ćemo još bolji – rekao je premijer Zoran Milanović na Ekonomskom fakultetu u Splitu na panelu Zajedno do EU fondova na kojemu su sudjelovali i ministri Branko Grčić i Mihael Zmajlović. Hrvatska je pod pritiskom okolnosti morala kapitalnu infrastrukturu graditi iz svoga džepa, rekao je Milanović i dodao kako danas za to postoje novci u fondovima pa je svaka kuna iz proračuna "nepametno i pogrešno potrošena" ako se ulaže u tu svrhu. Spomenuo je Čiovski most koji se gradi iz fondova i rekao kako očekuje da će se graditi i Pelješki.

- Razgovarao sam s dekanom Ekonomskog fakulteta i on mi kaže da bi kuna trebala devalvirati. Ja u to nisam siguran, ali u ekonomiji ništa klinom nije zapisano – rekao je premijer koji je u svom govoru istaknuo kako je pristup internetu danas praktički ljudsko pravo, a Hrvatska država na tome radi.

- Oni oni koji su hrvatsku infrastrukturu dobili ispod cijene sada ne bi konkurenciju, a ovdje se ne radi o konkurenciji već o tome da države do svake kuće u svakom selu dovede internet i omogući im vezu sa svijetom – poručio je Milanović.

>> 'Odluka Ustavnog suda o outsourcingu nije ništa promijenila'

>> Predsjednica zove šefa HDZ-a i SDP-a na sastanak: Karamarko će se odazvati Milanović vjerojatno neće

Komentara 13

OR
orehnjaca
16:15 10.04.2015.

Ovaj se bacio na obilazak Hrvatske naveliko!!! Svaki dan je negdje! Isto kao I Josipovic neko vrijeme prije izbora!!

DU
Deleted user
16:14 10.04.2015.

Devalvacija kn im ne bi bila dostatna nego tek u kombinaciji s "capom" na "staru" deviznu štednju - kao što su dokazali njihovi prethodnici. Danas puni portali tipova koji prodikaju kako se nekad lijepo živjelo, dobivali se stanovi itd. itd. - u tim nostalgičnim proplamsajima ni riječi o tome da je bio šticung na devizama, da je puk treperio oko jutarnjeg tečaja DM, da su carine bile 72 %, depozit za prijeći granicu i da si naposljetku imao devize na štednoj knjižici, ali do njih nisi mogao više doći. Tako je doista izgledala komesarska ekonomija, naravno da i danas maštaju o tome da se određuje tečaj njihovim dekretima.

MA
marijaqwer
18:54 10.04.2015.

devalvacija je jednokratno oporezivanje, a posljedice su trajne.bolje je potjerati nesposobnu vladu i otpustiti sve uhljebe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije