Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zoran Milanović: Mislim da HRT radi za HDZ

Često radi poluprofesionalno, ali ne znači da bih tamo radio čistke. To su tipične HDZ-ovske divlje prijetnje, suprotstavit ćemo se tom utjerivanju straha u kosti, kaže Milanović
14. veljače 2016. u 16:53 141 komentara 4903 prikaza
zoran milanović sdp
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas je u Tisnom rekao da misli kako HRT radi za HDZ, kao odgovor na najavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da će smijeniti Gorana Radmana i donijeti novi Zakon o HRT-u, prenosi televizija N1.

"HRT je nas dosta derao, i to je njegovo pravo. To je javni servis na koji sam imao puno prigovora, imam i sada, ali to je život – kao političar moraš trpjeti te udarce. Mislim da HRT radi za HDZ. Često radi poluprofesionalno, ali ne znači da bih tamo radio čistke. To su tipične HDZ-ovske divlje prijetnje, suprotstavit ćemo se tom utjerivanju straha u kosti", kaže Zoran Milanović. Ponovio je i da je na posljednjim parlamentarnim izborima više ljudi glasalo za SDP nego za HDZ ako se broje isključivo glasovi u Hrvatskoj.

"Imam li ja pravo reći da onaj tko ne voli SDP ne voli hrvatski narod? Mene bi moji SDP-ovci strpali u luđačku košulju. Više je Hrvata glasovalo za nas nego za HDZ", ponovio je, aludirajući na Karamarkovu izjavu od prije nekoliko dana o tome da "onaj tko ne voli HDZ, ne voli Hrvatsku".

Za Pupovčevo pismo koje je poslao predsjednici Grabar Kitarović o tome da je ugrožen, Milanović kaže da je pisao na krivu adresu.

Za protukandidata na unutarstranačkim izborima Zlatka Komadinu kaže da ima pravo biti optimist. Na pitanje misli li hoće li Dragana Lozančića premijer Orešković smijeniti s čelnog mjesta SOA-e, Milanović je rekao:

"Neka ga smjene ako imaju petlju. To je čovjek koji nije ovisan o toj šačici probijesvijeta".

>> 'HDZ je šupalj k'o tikva. Srbi, komunisti - to su im teme. A onda dovedu ministra u ustaškoj kapi'

Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM)
Generacija NOW
Pobjednički tim natječaja Hrvatskog Telekoma i IRIM-a: „Definirali smo i napravili svoj standard IT učionice – onakav kakav kod nas još ne postoji“

A1 izdvaja za Vas

 • Nadalinaaa:

  Da se prisjetimo kako to radi Milanče sa HRT-om: 27.7.2012. Revolucija na HRT-u: U pet dana posmjenjivali 40 urednika! Bartolomejska noć na HRT-u. Tako su neki zaposlenici nacionalne radijske i televizijske kuće već prozvali događaje prošlih dana. U tom razdoblju ... prikaži još!ju novo vodstvo te kuće donijelo je odluku o smjeni barem četrdesetak viših urednika programskih sekcija, rubrika, odjela i konkretnih emisija. Takva se masovna kadrovska rošada na HRT-u ne pamti tijekom posljednjeg desetljeća,

 • Avatar whitesox
  whitesox:

  eto koliko si pametan? ne bi se ni sjetio da ti nije Karamarko šapnuo!ha,haaa,ha

 • swic:

  Ljepotan se po tri puta na dan oglasi , ljubi ga majka .