Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović:

Glasat ćemo za opoziv premijera i rušenje Vlade

zoran milanović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
16.06.2016.
u 08:58

Jasno je da se u HDZ-u panično boje Oreškovićeva dolaska u Sabor i svega onoga što bi on mogao reći, kaže izvor iz SDP-a

Ako se odluka o opozivu premijera Tihomira Oreškovića danas nađe na dnevnom redu u Saboru, SDP će glasati za rušenje premijera, a samim time i kompletne Vlade. Poručio je to ispred središnjice SDP-a predsjednik stranke Zoran Milanović ponovivši još jednom da su njegov krajnji cilj samo novi izbori.

Bez kontakta s Mostom

Na pitanje što će biti nakon toga, Milanović je kazao da će to prije svega ovisiti o Mostu te kako se nada da neće dopustiti “vlastito čerupanje, nastavak nereda i sramoćenje Hrvatske”. Poručio je i da je Most donio pogrešnu odluku kada je odlučio ići s “takozvanom Domoljubnom koalicijom u kojoj ima svega i svačega i moraju biti svjesni da su tu odluku donijeli sami”. Kazao je i da nije bilo nikakvih kontakata s Mostom iako bi bilo normalno, dodao je, da razgovaraju.

– Ja ne bih odbio razgovor, ali kontakata nema – kazao je.

Kako će glasati u slučaju da dođe do opoziva danas u Saboru SDP je konačno odlučio na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva. I to jednoglasno. Takva je odluka i jedina logična s obzirom na to da glasanjem protiv Oreškovića ruše cijelu Vladu za koju otpočetka govore da nije dobra i da mora otići. Što će učiniti u slučaju da opoziv premijera danas ne dođe na dnevni red, u SDP-u još nisu odlučili. Za danas u 9 sati zakazali su novu sjednicu Kluba zastupnika, a što će raditi, kaže naš izvor iz stranke, ovisit će prije svega o tome kako će se dalje postaviti Most, ali i o tome što će napraviti HDZ.

– Konačno je došlo vrijeme da se Most izvede na čistac. Ako sada, nakon svega, odustanu od rušenja Oreškovića, oni će se morati odlučiti što će napraviti. S druge strane, ako HDZ povuče opoziv, morat će to debelo objašnjavati i opravdavati – kaže jedan zastupnik SDP-a. Dodaje i kako im je jasno da se u HDZ-u panično boje Oreškovićeva dolaska u Sabor i svega onoga što bi on na toj raspravi o svojem opozivu mogao reći.

Do jučer bili za Marića

I naš drugi sugovornik iz SDP-a smatra da će, nakon svega, HDZ teško odustati od opoziva premijera. A najavu ostavke prvog potpredsjednika Karamarka iščitava kao kupnju vremena za preslagivanje.

– Ne znam kako bi pravdali povlačenje opoziva. Do jučer su govorili da su jednoglasno za Zdravka Marića. To nema smisla, osim ako će sve učiniti da ne idu na izbore – kaže naš izvor iz SDP-a.

Komentara 23

CR
CROLINDA
09:14 16.06.2016.

nestrpljivi crveni gmazojarci se Hrvatskoj unijeli u oči i u lice - u njih je samo jedna pamet - sad kad nema više njima rajske im Komunoslavije - Hrvatsku srušit u njihov lijepi liberalni " tolerantni" pakao

CR
creatordemocratic
09:48 16.06.2016.

Hrvatskoj trebaju lideri nikako narcisoidni likovi. Mislim da Oreskovic nije los lider ali Premijer bez stranke i podrske biraca je unaprijed osuden na ovakav rasplet. Krivac za ovo je MOST i njihov konsenzus. Ova Vlada je nastala na ucjenama i politickim trgovanjem i kao takva nije funkcionalna. Ova Vlada i Most su jedan veliki eksperiment koji je nazalost promasaj, pod promasajem mislim iskljucivo na njihovog lidera koji nije dorastao funkciji koja mu je pripala u ovom sazivu, koliko je ovdje bilo zasjedanja nacionalnog vijeca da bi na kraju Petrov nesto smatrao i zalio. Sine, dobrog lidera odlikuje samopouzdanje, cvrst stav, odgovornost za svaku rijec izrecenu sto vise postuju se ovjerene izjave. Medutim, osladila se vlast i pokopali ste svoju vjerodostojnost cirkusom nakon izbora, setanjem izmedu SDP-a i HDZ-a da bi naposljetku Partneru u Vladi zabili noz u leda preko medija i doveli do novog cirkusa. Narod bjezi iz Hrvatske, ne od rata vec od Vas. Svi zajedno ste krivi za ovu politicku krizu i svi zajedno ste trebali odstupit. Tri konferencije za novinare iz Vlade u sat i pol nam svima govori samo jedno da nema sloge, i nista to vise nece promijenit. Izbori su rijesenje ako ce treca opcija bio to Zivi Zid ili Most se unaprijed odredit gdje su svjetonazorski, kojem bloku su po programu naj blizi sve ostalo nas opet vodi u Blokadu.

TP
trias politica
09:55 16.06.2016.

Kaj je ovo drug tito na slici?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije