Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska udruga banaka

Zoran Bohaček odlazi s čelne pozicije HUB-a, dolazi Zdenko Adrović

25.01.2013., Zagreb - Ministar Rada i mirovinskog sustava, Mirando Mrsic predstavio je u prostorijama REGOS-a novu elektronicku uslugu koja omogucava svim gradjanima dobivanje izvadka iz registra REGOS-a u elektronickom obliku putem interneta. Zoran Bohac
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
21.11.2015.
u 20:00

Bohačeku su bankari na kraju ipak zamjerili ono zbog čega su ga prozivali i u udruzi Franak – da je glavna prepreka u pregovorima

Na skupštini Hrvatske udruge banaka u ponedjeljak dugogodišnjeg i prvog predsjednika HUB-a Zorana Bohačeka zamijenit će na toj poziciji donedavni predsjednik uprave Raiffeisen banke Zdenko Adrović. Bohaček je na čelu udruge od 1999. godine.

Glavni razlog odlaska je, kako nam kaže sugovornik blizak bankarskom sektoru, loša komunikacija Bohačeka prema javnosti vezana za slučaj švicarskog franka. Na kraju su mu izgleda ipak zamjerili ono zbog čega su ga prozivali i u udruzi Franak – da je glavna prepreka u pregovorima o rješenju
problema kredita u švicarskim francima. Stoga su promjene potrebne u godini kada su banke doživjele najveći udarac – od potrebne konverzije kredita u francima, gubitka koji će zbog toga imati, povećanog nepovjerenja u banke, interveniranja države u ugovorne odnose...

Zato bi upravo Bohačekov nasljednik Adrović morao taj odnos poboljšati, već i radi na glavnim ciljevima kako to postići, no otkrit će ih za nekoliko dana.

Posao sigurno neće biti lak, jer loš rejting koji bankari inače imaju u javnosti, dodatno je pojačan pregovorima o rješavanju problema sa švicarcem. Povjerenje je poljuljano i od institucija s kojima bi udruga, tj. okupljene banke u udruzi, trebala više surađivati, poput Ministarstva financija i HNB-a.

Zato je zadatak pojačati komunikaciju s institucijama, odnosno biti utjecajniji i otvoreniji prema van, te pojačati ugled i poverenje. Želja je i poboljšati zakonsku regulativu.

>>Bohaček o snižavanju zateznih kamata: Neke odredbe bi mogle dovesti do skupljih stambenih kredita

>>Bohaček nije htio sjediti kraj predstavnika Franka pa se preselio

Komentara 9

NE
nemanatrag
20:48 21.11.2015.

I poslije vampira, vampir....

DU
Deleted user
20:06 21.11.2015.

Faca odgovara instituciji koju reprezantira,odvratno!

DH
dalibor.hren
23:42 21.11.2015.

Kam odlazi, možda u zatvor?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije