Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umjetnost liderstva

Znate li tko je ovako naslikao Putina i druge svjetske vođe

Slike George Bush
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/7
05.04.2014.
u 19:18

Bivši američki predsjednik George W. Bush otvorio je u Dallasu izložbu svojih slika, portreta svjetskih državnika s kojima se susretao tijekom svoja dva mandata. - Kako će oni reagirati kad se vide ne znam. No, cijeli je novi svijet preda mnom - obznanio je novi teksaški slikar

Bivši američki predsjednik George W. Bush (67), otvorio je u Predsjedničkoj knjižnici i muzeju u Dallasu izložbu svojih slika, portreta svjetskih državnika.

Izložba "Umjetnost liderstva: Predsjednikova osobna diplomacija" prikazuje dvadesetak svjetskih vođa, figura koje su s Bushem tijekom njegovih dvaju mandata na čelu jedine svjetske supersile (2001.-2009.), krojile "sliku" svjetske politike.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Reuters navodi da je Bush naslikao i ruskoga kolegu Vladimira Putina, bivšeg afganistanskog predsjednika Hamida Karzaija, a u njegovu su opusu i bivši britanski premijer Tony Blair, bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, Dalaj Lama...

Slike i nisu baš nekakve "maljarije", no "teško je predvidjeti kako će naslikani reagirati kad se ugledaju", kako je kazao teksaški političar, nekad predsjednik a danas i slikar, George W. Bush, čiji je i otac imenjak bio predsjednik SAD-a od 1989. do 1993. godine.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Na izložbi je tako i autoportret mlađega Georgea, ali i portret njegovog oca, kao i neke rijetko viđene fotografije predsjednika sa svakim od lidera s kojima se susretao, uključujući i sliku Busha i bivšega japanskog premijera Junichira Koizumija kako sviraju gitare u Gracelandu Elvisa Presleya.

George W. Bush nije se zanimao za slikanje ni umjetnost dok nije otišao iz Bijele kuće i pročitao djelo slavnoga britanskog premijera Winstona Churchilla "Slikanje kao prošlost".

- Htio sam biti siguran da su zadnja poglavlja mojega života puna i slikanje mi je, kako se pokazalo, pomoglo zaokupiti vrijeme i otvoriti misli - reče Bush i dodao da slika puno jer je "cijeli novi svijet preda mnom."

Izložba je u Dallasu otvorena do 4. lipnja.

>>Samouki umjetnik: Bush pauze u Bijeloj kući kratio slikarenjem

Komentara 3

Avatar kralj Tomislav II
kralj Tomislav II
21:24 06.04.2014.

bolje mu ide sikanje nego politika

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
19:47 05.04.2014.

Samo da se s glazbom ne pocme bavit'.

Avatar __________
__________
20:39 05.04.2014.

Hitler je slikao prije nego što je počeo sijati smrt i užas. Kod Busha je obrnuto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije