Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROVJERITE PITANJA

Znate li odgovore? Donosimo ispite koji su zadavali glavobolje maturantima

Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
12.07.2019.
u 13:50

Riječ je o porastu u odnosu na prošlu godinu od 1278 učenika s nedovoljnom ocjenom.

Na ovogodišnjoj državnoj maturi čak 8800 maturanata nije uspjelo ostvariti minimalni prag prolaznosti, a koliko ih je od spomenutog broja službeno palo državnu maturu, bit će poznato u ponedjeljak kada će Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje, zadužen za provedbu državne mature, objaviti konačne rezultate.

Prema privremenim rezultatima Državne mature, povećao se postotak negativnih ocjena iz matematike i hrvatskoga, a ovogodišnja generacija maturanata, prema prvim informacijama, ostvarila je dosad najlošije rezultate na ispitima državne mature!

Riječ je o porastu u odnosu na prošlu godinu od 1278 učenika s nedovoljnom ocjenom.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je ispite pa tako i iz hrvatskoj jezika i matematike. Donosimo vam ispite iz matematike i hrvatskog jezika na osnovnoj i višoj razini znanja.

Ključne riječi

Komentara 53

Avatar Viktor999
Viktor999
14:32 12.07.2019.

Nikakvo čudo, većina roditelja koje poznajem godinama se hvale da njihova djeca imaju same petice u srednjoj (o osnovnoj da i ne govorimo) školi, možda sa ponekom četvorkom...Postavlja se pitanje-kakve su to škole gdje su većina učenika odlikaši? odgovor jee u članku-nikakve😂😂😂

FE
fefellerunt
15:52 12.07.2019.

Dio zadataka sa više razine matematike je stvarno zanimljiv ali i dalje mislim da su zadaci u prosjeku lagani i da za nikoga sa srednjom školom ne bi trebao biti problem rješiti 60% zadataka , pogotovo uz manju pripremu određenihenih "špranci" jedino se nadam da djeca nisu morala pamtiti formule, s obzirom da mi je poznato "ismijavanje"suvremenih VSS pedagoga kako su one zastarjele . Za hrvatski kao i za matematiku je dovoljno malo logike uz nešto štrebanja , još uvijke će mi ostati nejasno , kako netko može dobiti pozitivne ocjene iz matematike , čak i u osnovnoj školi a da ne zna riješiti jednadžbu sa jendom nepoznanicom , zar baš nikakvi kriteriji ne postojje kod nekih nastavnika?

VO
volina
16:51 12.07.2019.

Nisam neki učenik ali četvorku sam uvijek mogao dobiti da ne bi neki pomislili da sam štreber ili jako pametan. Problem je u profesorima ma koliko god mi pričali o tome. Slučaj 1. Dolazim u srednju školu na satu engleskog cura koja je imala 5 u osnovnoj a I je čitala i umjesto (AJ) i nikako to nije mogla naučiti do kraja srednje iako je bila odlikašica. (krivi profesori). Slučaj 2. Kolega do mene dolazio je samo kada je bio spreman na usmeni i pismeni (sve opravdano od roditelja uz pomoć profesora). Za usmeni i pismeni znao za 5, sutradan nemoj ga ništa pitati jer nema pojma što je odgovarao do kraja odlikaš. (krivi profesori). Slučaj 3. Piše se pismeni (nije bitno o čemu) dobijemo prazane papire i udri. (pročulo se, SAMO PIŠI). Nakon pola stranice nemam više o čemu pisati, idem iz početka ali mijenjam riječi i tako natučem 3,5 A4. Dobio sam 5. (krivi profesori). Slučaj 4. Ulazi profesor u razred i s vrata, danas sam loše volje, svima 1. Idući tjedan, jako sam dobre volje lijepo je vrijeme i svima 5. Zar stari matori retardirani idiot misli da nam je s time pomogao što je na 1 dao 5. Zar stvarno misli da je ispravio glupost. (kriv profesor). Slučaj 6. Tko ne zna neka digne ruku i pita. Profesore meni to nije jasno. Kada dođeš doma traži roditelje instrukcije evo neka nazovu ovaj broj. (kriv profesor). Da se razumijemo, ova današnja djeca su drska, bahata i ne žele učiti te bi sve na lakši način. Znam da su profesori malo plaćeni ali ako ti se ne da nemoj to raditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije