Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
star wars dan

Znate li koji praznik slave filmoljupci diljem svijeta?

star wars (1)
Foto: Press Association/PIXSELL
1/5
04.05.2013.
u 09:06

Današnji je datum odabran zbog slavne rečenice Neka sila bude s tobom, odnosno u originalu na engleskom jeziku "May the Force be with you".

Jeste li znali da se u svijetu 4. svibnja obilježava kao dan Ratova zvijezda? Popularni filmski serijal među poklonicima ima i svoj praznik, a prvo organizirano slavlje održano je 2011. godine u Kanadi u Torontu. 

Današnji je datum odabran zbog slavne rečenice Neka sila bude s tobom, odnosno u originalu na engleskom jeziku "May the Force be with you". Na engleskom je pak svibanj may, a četvrti dan u mjesecu u prijevodu je forth pa je nastao parafrazirani "May the fourth be with you". 

No, nisu filmski fanatici bili ti koji su se prvi dosjetili igre riječima. May the fourth be with you prvi put izrečeno je nakon izbora Margaret Thatcher za prvu britansku premijeku, 4. svibnja 1979. godine.

Njezina je stranka upravo filmsku sagu iskoristila kao čestitku u londonskim dnevnim novinama u kojima su platili oglas u kojem je stajalo"May the Fourth Be with You, Maggie. Congratulations."


Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije