Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skrivena iza stupa mosta

Znate li da u Njemačkoj postoji najopasnija kamera za brzinu: Vozačima je trn u oku, evo i zašto

kamera
Foto: Pixabay/Ilustracija
1/2
11.09.2023.
u 07:59

Odvjetnik za prometno pravo Tilo Neuner-Jehle izjavio je kako je kamera postavljena tako da snimi što veći broj prekršitelja

Laserski mjerni stup za mjerenje brzine automobila na cesti B27 u blizini Walddorfhäslacha kod Reutlingena smatra se najopasnijom kamerom za vozače u Njemačkoj. Kamera je skriven iza stupa mosta i dnevno snimi prekoračenje brzine i do 1.400 vozača.

Nakon pet godina što je puštena u rad, a prema pisanju Bilda koji se poziva na izvješće Okružnog ureda Reutlingen, kamera je do sada uhvatila u prekoračenju brzine 330.000 vozača te donijele prihod okrugu od ček 8 milijuna eura, javlja Fenix Magazin

VEZANI ČLANCI:

Odvjetnik za prometno pravo Tilo Neuner-Jehle izjavio je kako je kamera postavljena tako da snimi što veći broj prekršitelja jer je „teško uočljiva i nema znaka koji bi upućivao na radarsku kontrolu brzine, što okružni ured nije dužan ni učiniti“.

- Okružne vlasti žele da se vozači pridržavaju ograničenja brzine od 120 km/h. Taj cilj bi oni mogli isto tako postići postavljanjem znaka koji pokazujue postavljeni radarskog sustava. Naravno, to im nije u interesu jer bi im onda manje novca dolazilo u kasu - kaže odvjetnik.

Video: Šleper se okretao na A1, vozač 'šišao' preko rotora: Pogledajte lude manevre na našim cestama

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:52 11.09.2023.

A koliko je kamera spasila života? Nasilnike na cesti treba svakako micati iz prometa, kazne su dobro upozorenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije