Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Ovo koristite svakodnevno, a vjerojatno ne znate čemu služi

 čep olovke
Foto: Thinkstock
1/3
15.09.2016.
u 21:34

Ako posjedujete automobil, vjerojatno puno puta tijekom vožnje pogledate na indikator goriva u rezervoaru.

Znate li čemu služi onaj mali džep na hlačama? Ili čemu služi rupa na čepu kemijske olovke? Odgovor bi vas mogao iznenaditi.

Mali džep koji se nalazi na trapericama teško da se danas koristi za ono što je prvotno bio namijenjen. Naime, kauboji su u tom džepu držali – džepne satove.

U rukama ste jednom sigurno držali BIC-ovu kemijsku olovku koja je imala čepove u raznim bojama. Ti čepovi na vrhu imali su rupu za koju ste se sigurno pitali čemu služi budući da druge kemijske olovke nisu imale takve čepove.

Rupa na čepu služi tome da se izjednači pritisak u kemijskoj olovci, no postoji još jedan razlog. U slučaju da netko proguta čep rupa na vrhu osigurat će protok zraka. Iako to zvuči kao iracionalan strah, Business Insider navodi da je više od 10 tisuća ljudi progutalo dijelove olovke ili kemijske, prenosi RD.

Ako posjedujete automobil, vjerojatno mnogo puta tijekom vožnje pogledate na indikator goriva u rezervoaru. Na nekim modelima kraj oznake za benzinsku pumpu nalazi se strelica, a ona tu nije postavljena slučajno. Ta strelica pokazuje nam na kojoj strani automobila se nalazi rezervoar.

>> Testirajte fokus: Možete li vidjeti svih 12 točki istovremeno?

Komentara 1

Avatar ^orlando^
^orlando^
21:43 15.09.2016.

Sve znamo i to već odavno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije