Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvlačenje novca

Znanstveniku uvjetna zbog lažnih ugovora

krešimir pavelić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
22.11.2013.
u 10:30

Pavelić je znanstvenik, a radio je i na IRB-u

Krešimir Pavelić, bivši pročelnik Zavoda za molekularnu medicinu na Institutu Ruđer Bošković, na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je uvjetno osuđen na 15 mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine zbog izvlačenja 105.000 kuna preko lažnih studentskih ugovora.

U početku se teretio da je novac izvlačio za sebe, no tužiteljstvo je prekvalificiralo optužnicu jer je u postupku utvrđeno da je Pavelić plaćao troškove na Ruđeru, odnosno da je novac nenamjenski trošio, a ne ga prisvojio.

>> Kamo je nestalo još 1,7 milijuna kuna od ugovora s Ruđera?

Komentara 1

DU
Deleted user
12:36 22.11.2013.

kao znastvenik a u stavi je robin hur... ha ha ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije