Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA TESTIRANJA OHRABRUJU

Znanstvenici u Rumunjskoj stvorili recept za umjetnu krv

krv
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
31.10.2013.
u 09:21

Umjetna krv sadržava vodu, sol, albumin i hemeritrin -protein izdvojen iz morskih crva koji ju čini otpornijom, a prva istraživanja provedena na miševima ohrabruju.

Grupa znanstvenika sa sveučilišta Babes-Bolai u gradu Cluj-Napoca u Rumunjskoj stvorila je recept za umjetnu krv, javlja Indepentent Balkan News Agency.

Zbog nedostatka krvi koja je potrebna liječnicima prilikom velikih operativnih zahvata i u slučajevima teških nesreća otkriće tima koji na njemu radi 6 godina, a kojeg vodi profesor Radu Silaghi-Dumitrescu moglo bi se pokazati ključnim.

Umjetna krv sadržava vodu, sol, albumin i hemeritrin -protein izdvojen iz morskih crva koji ju čini otpornijom, a prva testiranja provedena na miševima ohrabruju. 

Ključne riječi

Komentara 1

SE
selbivoje
07:26 02.11.2013.

to je riskantno,to nije neki izum koji ce biti u praxi i koristen na ljude

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije