Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ključna karika

Znanstvenici otkrili fosil pauka star više od 305 milijuna godina

Pauk
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
01.04.2016.
u 06:30

Pronađeni fosil trenutačno se nalazi u Nacionalnom muzeju prirodne povijesti u Parizu.

Fosilni ostaci pauka stariji više od 305 milijuna godina otkriveni su u mjestu Montceau-les-Mines u Francuskoj, što znači da je taj pauk živio tristo milijuna godina prije evolucije modernog čovjeka.

Znanstvenici tvrde da im ovo otkriće može biti ključno u proučavanju evolucije ne samo pauka nego i drugih organizama. – Rezultati istraživanja pokazali su da pronađeni primjerak predstavlja ključnu kariku u evoluciji paukova – izjavio je Russell Garwood sa sveučilišta u Manchesteru.

Novootkriveni primjerak dobio je ime Idmonarachne brasieri, a unatoč činjenici da ovo biće nije imalo organe za proizvodnju svilenkastih niti kojima plete mrežu, njegova anatomija pružila je uvid u evolucijske faze kroz koje su prošli njegovi nasljednici i postali onakvi kakvim ih danas znamo. Pronađeni fosil trenutačno se nalazi u Nacionalnom muzeju prirodne povijesti u Parizu.

>> Hrabrost ili ludost: Gurnuo ruku u rupu punu paukova

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar think pink
think pink
08:27 01.04.2016.

"što znači da je taj pauk živio tristo milijuna godina prije evolucije modernog čovjeka" - i što s time??? pa nije čovjek bio prvo živo biće na zemlji!!! možda će se ovaj "novinar" iznenaditi kad sazna da su i dinosauri živjeli prije čovjeka!!! svaki dan se nešto nauči...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije