Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Znanstvenici otkrili fosil pauka star više od 305 milijuna godina

Pronađeni fosil trenutačno se nalazi u Nacionalnom muzeju prirodne povijesti u Parizu.
01. travnja 2016. u 06:30 2 komentara 203 prikaza
Pauk
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Fosilni ostaci pauka stariji više od 305 milijuna godina otkriveni su u mjestu Montceau-les-Mines u Francuskoj, što znači da je taj pauk živio tristo milijuna godina prije evolucije modernog čovjeka.

Znanstvenici tvrde da im ovo otkriće može biti ključno u proučavanju evolucije ne samo pauka nego i drugih organizama. – Rezultati istraživanja pokazali su da pronađeni primjerak predstavlja ključnu kariku u evoluciji paukova – izjavio je Russell Garwood sa sveučilišta u Manchesteru.

Novootkriveni primjerak dobio je ime Idmonarachne brasieri, a unatoč činjenici da ovo biće nije imalo organe za proizvodnju svilenkastih niti kojima plete mrežu, njegova anatomija pružila je uvid u evolucijske faze kroz koje su prošli njegovi nasljednici i postali onakvi kakvim ih danas znamo. Pronađeni fosil trenutačno se nalazi u Nacionalnom muzeju prirodne povijesti u Parizu.

>> Hrabrost ili ludost: Gurnuo ruku u rupu punu paukova

VR Pole
EU FONDOVI
“Odlučili smo spojiti virtualnu stvarnost s turizmom i ponuditi svima pogled u prošlost”
  • Avatar think pink
    think pink:

    "što znači da je taj pauk živio tristo milijuna godina prije evolucije modernog čovjeka" - i što s time??? pa nije čovjek bio prvo živo biće na zemlji!!! možda će se ovaj "novinar" iznenaditi kad sazna da su i dinosauri ... prikaži još! živjeli prije čovjeka!!! svaki dan se nešto nauči...