Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TO NIJE MIT'

Grupa znanstvenika vjeruje da je pronašla planinu na kojoj se nalazi Noina arka

Noina arka
Foto: Thinkstock
1/3
28.12.2017.
u 21:37

Grupa znanstvenika na čelu s američkim profesorom Paulom Espranteom vjeruje kako se ostaci čuvenog broda nalaze na planini Ararat u Turskoj kao što je i navedeno u Knjizi Postanka

Znanstvenici su počeli istraživanje o Noinoj arci, čuvenom brodu iz Biblije koji je spasio Nou i njegovu obitelj od velikog potopa.

Prema priči iz Biblije, Noa je dobio božju zapovijed da sagradi brod na koji će osim svoje obitelji povesti i životinje te ih tako spasiti od Velikog potopa koji je pogodio zemlju.

Grupa znanstvenika na čelu s američkim profesorom Paulom Espranteom vjeruje kako se ostaci čuvenog broda nalaze na planini Ararat u Turskoj te da je priča o Noi istinita.

– Potreban je ozbiljan znanstveni rad i suradnja s lokalnim stručnjacima na tom području. Rezultati mog istraživanja bit će objavljeni u knjigama, časopisima i publikacijama, no u ovom trenutku teško je reći što ćemo ondje pronaći. Jednom kada znanstveni krug dobije sve informacije o postojanju Noine arke u planini Ararat te ćemo informacije onda moći podijeliti i s javnosti – rekao je Paul Esprante na trodnevnom međunarodnom simpoziju u turskoj provinciji Agri.

Noina arka i Veliki potop nisu mit nego stvarni događaj koji je spomenut u svetoj knjizi – uvjeren je prof. dr. Oktay Belli iz Istanbula.

Prema Knjizi Postanka, Noina arka nasukala se na planini Ararat 150. dana Velikog potopa, a znanstvenici sada planiraju istražiti cijelo to područje kako bi pronašli njezine ostatke.

Pogledajte galeriju: Na dnu najvećeg jezera u svijetu otkrili tajnu skrivanu 3000 godina

Noina arka
1/8

Komentara 29

AB
abfotokeramika
06:24 29.12.2017.

Znanstvenici?!?

DU
Deleted user
04:09 29.12.2017.

Nisu oni ništa pronašli, jer se o planini Ararat, i arci na njoj, zna već stoljećima.

Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
22:55 28.12.2017.

sigurno negdi u Bosni..ahaahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije