Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Znalo se da je bio sklon samoozljeđivanju, mijenjali smo mu ćelije'

Za vrijeme njegovog boravka, kaže, reagiralo se stalno jer je stalno bio na relaciji istražnog zatvora i zdravstvene ustanove.
29. kolovoza 2019. u 18:45 23 komentara 2512 prikaza
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković danas je u poslijepodnevnim satima posjetio splitski istražni zatvor Bilice odakle je u KBC Split prevezen Kristian Vukasović koji je tamo ubrzo i preminuo. Ministar je došao kako bi osobno razgovarao s upraviteljem zatvora, zatvorenicima te medicinskim osobljem bolnice.

PUTUJE U SPLIT Bošnjaković tvrdi da u Hrvatskoj nema nacizma, slučaj Kristiana Vukasovića još ne može komentirati

- Poduzeli smo sve što smo mogli - poručio je ministar novinarima ispred istražnog zatvora dodajući da su se svi jako brinuli o mladiću pa čak i osobe koje su s njim dijelile ćeliju te kako navodi da ga je netko maltretirao nisu istiniti. Hematomi koje je imao nisu upućivali na sukobe s drugim osobama, nego na samoozljeđivanje.

Napominje da su svim odlukama suda prethodila mišljenja i analiza stručnih osoba.

Na pitanje kako komentira navode pravnih stručnjaka koji kažu da neujednačena sudska praksa dovodi do ovakvih suspektnih situacija, kazao je:

- Što se tiče ujednačavanje sudske prakse, ne mogu negirati da na određenim sudovima postoje razlike u donošenju odluka. Pritom ističe da je "sud svoju odluku donio u okvirima prethodna 4 incidenta". Za vrijeme njegovog boravka, kaže, reagiralo se stalno jer je stalno bio na relaciji istražnog zatvora i zdravstvene ustanove.

zatvor bilice (1) Zatvorenik s Bilica Kristian molio za milost pa preminuo od straha: 'Pustite me, neću to više učiniti'

S obzirom da su nadležni bili upoznati sa sklonošću 18-godišnjaka ka samoozljeđivanju, upitan je kako se postupalo s njim u zatovru nakon tri njegova pokušaja samoubojstva na što je odgovorio:

-  Više puta smo mu mijenjali ćeliju i osobe koje su s njim dijelile prostor. Nije bilo pritužbi niti od ljudi sa kojima je bio, niti od roditelja, odvjetnika ili bilo koga. Trećinu vremena svog boravka je proveo u zdravstvenim ustanovama i to nije zanemarivo.

Zaključio je da će se više znati nakon službenog nalaza obdukcije.

 

PREKRŠAJNO PRIJAVLJEN
Detalji drame u obitelji Štimac: Sinu Luki nestalo je novca za biznis u Abu Dhabiju
PBZ
#ostanidoma i dalje
Koje nove navike ćemo zadržati u narednim mjesecima kako bi sačuvali zdravlje