Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Bošnjaković u Bilicama:

'Znalo se da je bio sklon samoozljeđivanju, mijenjali smo mu ćelije'

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
29.08.2019.
u 18:45

Za vrijeme njegovog boravka, kaže, reagiralo se stalno jer je stalno bio na relaciji istražnog zatvora i zdravstvene ustanove.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković danas je u poslijepodnevnim satima posjetio splitski istražni zatvor Bilice odakle je u KBC Split prevezen Kristian Vukasović koji je tamo ubrzo i preminuo. Ministar je došao kako bi osobno razgovarao s upraviteljem zatvora, zatvorenicima te medicinskim osobljem bolnice.

- Poduzeli smo sve što smo mogli - poručio je ministar novinarima ispred istražnog zatvora dodajući da su se svi jako brinuli o mladiću pa čak i osobe koje su s njim dijelile ćeliju te kako navodi da ga je netko maltretirao nisu istiniti. Hematomi koje je imao nisu upućivali na sukobe s drugim osobama, nego na samoozljeđivanje.

Napominje da su svim odlukama suda prethodila mišljenja i analiza stručnih osoba.

Na pitanje kako komentira navode pravnih stručnjaka koji kažu da neujednačena sudska praksa dovodi do ovakvih suspektnih situacija, kazao je:

- Što se tiče ujednačavanje sudske prakse, ne mogu negirati da na određenim sudovima postoje razlike u donošenju odluka. Pritom ističe da je "sud svoju odluku donio u okvirima prethodna 4 incidenta". Za vrijeme njegovog boravka, kaže, reagiralo se stalno jer je stalno bio na relaciji istražnog zatvora i zdravstvene ustanove.

S obzirom da su nadležni bili upoznati sa sklonošću 18-godišnjaka ka samoozljeđivanju, upitan je kako se postupalo s njim u zatovru nakon tri njegova pokušaja samoubojstva na što je odgovorio:

-  Više puta smo mu mijenjali ćeliju i osobe koje su s njim dijelile prostor. Nije bilo pritužbi niti od ljudi sa kojima je bio, niti od roditelja, odvjetnika ili bilo koga. Trećinu vremena svog boravka je proveo u zdravstvenim ustanovama i to nije zanemarivo.

Zaključio je da će se više znati nakon službenog nalaza obdukcije.

 

Komentara 23

SV
SveJeUzalud
18:57 29.08.2019.

.......stidi se sram te bilo.....

Avatar Zgubider.
Zgubider.
19:48 29.08.2019.

Vi će te uvijek naći opravdan razlog za svaki propust!

SE
sebaa
20:49 29.08.2019.

Ministre, boli tebe ona stvar za dijete.. sramite se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije