Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RJEŠAVANJE KRIZE

Lavrov o isporuci F-16 Ukrajini: SAD i NATO neće stati ni pred čime. Nadamo se da će ih naš potez urazumiti

Russian Foreign Minister Sergei Lavrov meets with Chinese President Xi Jinping in Beijing
Foto: Russian Foreign Ministry/REUTERS
1/3
30.05.2024.
u 09:53

Sergej Lavrov je rekao da Rusija planiranu isporuku borbenih zrakoplova F-16 Ukrajini s nuklearnim oružjem smatra "signalnom akcijom" NATO-a

Kina bi mogla organizirati mirovnu konferenciju na kojoj bi sudjelovale Rusija i Ukrajina, citirala je novinska agencija RIA izjavu ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova u četvrtak. Lavrov je rekao da bi takav potez bio nastavak napora Pekinga da riješi ukrajinsku krizu. "Dijelimo stajalište (Kine) da se prvenstveno treba baviti korijenskim uzrocima sukoba i zaštititi zakonske interese svih strana, uz naknadne sporazume temeljene na načelu jednake i nedjeljive sigurnosti", rekao je Lavrov u razgovoru s agencijom.

“Dopustite mi da još jednom naglasim, to podrazumijeva poštivanje stvarnosti na terenu, koja odražava volju ljudi koji ondje žive”, dodao je. Rusija je više puta pozvala na pregovore uz uvjet da Kijev i Zapad priznaju njezine teritorijalne dobitke u Ukrajini. Kijev je odbio te prijedloge. Lavrov je kritizirao Sjedinjene Države zbog pomoći Ukrajini, rekavši da je Washington postao "suučesnik u zločinima kijevskog režima".

Također je rekao da Rusija planiranu isporuku borbenih zrakoplova F-16 Ukrajini s nuklearnim oružjem smatra "signalnom akcijom" NATO-a. “Pokušavaju nam reći da Sjedinjene Države i NATO neće stati ni pred čime u Ukrajini”, rekao je Lavrov.

"Ipak, nadamo se da će rusko-bjeloruske vježbe o korištenju nestrateškog nuklearnog oružja koje su sada u tijeku malo urazumiti naše protivnike podsjećajući ih na katastrofalne posljedice daljnje nuklearne eskalacije", dodao je. Na Bliskom istoku, rekao je Lavrov, Sjedinjene Države također "raspiruju plamen sukoba".

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Dramatične snimke: Dron pogodio dućan u Harkivu

Komentara 54

BA
Barcelona85
10:38 30.05.2024.

Rusija je napala Ukrajinu a ne obratno. Ukrajina se ima pravo braniti i sukladno tome nabavljati oruzje od koga god zeli. To Rusiju, razumljivo, zanima te se tome protivi. Medjutim, Rusija tu ne moze nista. Kao sto NATO ne moze nista spram cinjenice da Rusija nabavlja oruzje od Irana, Sj. Koreje i Kine. Da li bi NATO trebao napasti Kinu i Sj Koreju jer doticne prodaju oruzje Rusiji? NE. Isto tako NATO moze dati Ukrajini bilo kakvo oruzje i radi toga Rusija nema pravo napasti SAD, Francusku ili Italiju jer prodaju to oruzje. Buduci da se Rusija ne ustrucava kupovat strano oruzje za unistenje jedne nacije, onda ta nacija koja je napadnuta se nema sta ustrucavati ako dobije balisticke projektile od SAD-a da gadja Mosku i Petrograd.

Avatar Stomugromova3
Stomugromova3
10:40 30.05.2024.

najgori hipokrit u ovoj tragediji je upravo Kina. da nema kronicnog problema Tajwan sa SADom davno bi izrazirali Putina na sporedni kolosjek. te bajke o prijateljstvu moze Xi objesiti macku za rep,Kina i Rusija nisu bas neki frendovi do groba,cak su vodilii ratove. problem Kine je vaznost zapadne Europe. Kineska ekonomija koji vec nekoliko godina pati od deflacije nemoze si prisustiti gubitak Europe. znaju vrlo dobro,EU moze bez nas,ali mi nemozemp bez EU. To su stvarni razlozo njihovog kameleonskog ponasanja.

Avatar Moloh
Moloh
10:32 30.05.2024.

Dobro je kad ovako arlauču ovi ruski stvorovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije