Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlada panika

Zmije se nakotile u dvorištu vrtića, djeci zabranjen izlazak: Ne znamo kako ih se riješiti

Parkić
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
26.09.2018.
u 22:38

Zmije su prvi put uočene početkom prošlog tjedna.

Na ogradi dječjeg vrtića "Ciciban" smještenog u šumovitom predjelu na makarskoj Gorniki stoji natpis "Molimo na oprez zbog uočenih zmija".

Ne zna se koliko ih je točno ni kakve su. Jedina poznata vrsta je šara poljarica jer joj je netko od roditelja snimio obiteljski portret ispod stabla. Sa čitavim leglom preselila se u dvorište. Mlade su zmije zauzele ljuljačke i tobogan, pa je uprava krovnog DV-a "Biokovsko zvonce" naredila da djeca ne smiju izlaziti. Uvedene su posebne mjere opreza.

Ravnateljica Anela Židić priznaje da joj nije svejedno, iako je uvjeravaju da su ti primjerci bezopasni.

- Upozoreni su djelatnici. Rečeno im je da zatvaraju sve moguće otvore. Zabrana je izlaska u dvorište, tete posebno vode računa. Pojačan je oprez. Djecu prate s četiri oka. Kontaktirali smo Park prirode Biokovo. Oni zmije ne mogu izmjestiti. Isto smo čuli od vatrogasaca, kažu da nemaju ovlaštenu osobu da im pristupi – kaže ravnateljica za Slobodnu Dalmaciju.

Govori da je i gradsko komunalno redarstvo dežuralo nekoliko dana u dvorištu. Vidjeli su zmije, ali nisu ih uspjeli uhvatiti. Zmije su prvi put uočene početkom prošlog tjedna. Jedna od mama ih je vidjela i javila upravi vrtića.

- Zamolila sam je da ih snimi ako ih opet uoči. Tako je i bilo. Poslala nam je dvije slike. Na njima se vide zmije, mala i velika. Mama zmija je tu očito nakotila nekoliko zmijica. Logično je zaključiti da ih ima još. Ma, znate šta, meni je svaka zmija opasna. Definitivno želim da se uklone iz dvorišta vrtića. Bez obzira što je to zaštićena vrsta, rekla sam im da bi i djeca trebala biti zaštićena - zaključuje Anela Židić.

Pogledajte video najezde stršljena:

Ključne riječi

Komentara 8

AN
ante02
00:36 27.09.2018.

Veća je vijest da ima djece u vrtiću nego zmija. Ubuduće će samo zmija i štakora po napuštenim vrtićima biti.

ST
Startrack
02:29 27.09.2018.

Jel iko ovdje ikad cuo za zmijolovce?

HH
Hrvoje Hrk !!
04:24 27.09.2018.

Ne kuzim , pozvat nekog iz sela jee ima u selu ko ih zna tamanit , lijepo mu platit i neka ih tamani !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije