Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga Eko Kvarner:

Zmajlović mora otići jer žrtvuje zdravlje i živote Brođana

mihael zmajlović
Goran Stanzl/PIXSLL
11.11.2012.
u 14:10

Vlada je priznala da su zdravlje i životi građana prihvatljiva kolateralna žrtva interesa vlasnika rafinerije – kažu Iz Eko Kvarnera.

Nakon što je pred prosvjednicima iz Slavonskog Broda javno priznao da ne može uspješno obavljati posao koji mu je povjeren jedini logični potez ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića je neopoziva ostavka, smatraju u Udruzi Eko Kvarner koja poziva premijera Milanovića, da mu, ako ministar sam ne shvaća paradoks u kojem se nalazi, uruči otkaz kao što bi učinio svaki poslodavac radniku koji mu javno prizna da ne može ispuniti svoje obveze.

Navode i da je ministar Zmajlović dosad napravio mnoge sporne poteze i napominju da sumnjaju u vjerodostojnost tvrdnji da ministar prima prijetnje smrću zbog neslanja Zakona o otpadu u saborsku proceduru jer je time napravio upravo ono što su mnogi interesni lobiji od njega očekivali. Navodne prijetnje su, kažu, obična manipulacija kojom Zmajlović u javnosti pokušava popraviti svoju poljuljanu vjerodostojnost.

U priopćenju kojim su se oglasili, podsjećajući na ministrovu izjavu da građani Slavonskog broda još najmanje dvije godine moraju trpjeti neprihvatljivo zagađenje iz rafinerije Bosanski Brod, iz Eko Kvarnera navode da je time Vlada izravno priznala da su zdravlje i životi građana Slavonskog Broda i šire okolice prihvatljiva kolateralna žrtva interesa vlasnika rafinerije u Bosanskom brodu.

U Eko Kvarneru tvrde da se sirovina za taj ekološki izuzetno problematični objekt transportira putem tvrtke Janaf koja je u hrvatskom vlasništvu te da se stanje u Slavonskom Brodu može trenutno poboljšati, i to ne inzistiranjem da sporna rafinerija trenutno prekine proizvodnju, već da počne koristiti prihvatljiviju sirovinu, kvalitetniju naftu, i plin kao energent.

- Jedini razlog zbog kojeg rafinerija ne koristi kvalitetniju sirovinu i energent je enormno veći profit ruskog vlasnika rafinerije, koji se postiže korištenjem nekvalitetne sibirske nafte i loživog ulja kao energenta te nam je potpuno nejasno, zašto su Vladi puno važniji financijski interesi ruskog vlasnika rafinerije od kvalitete života pa i zdravlja njenih vlastitih građana - navodi se u priopćenju.

>>I ministru Zmajloviću prijete: Ne plašim se, to je stvar policije

Komentara 6

DU
Deleted user
17:06 11.11.2012.

Ovoj vladi gradjani trebaju samo toliko da zaokruze njihove kandidate na glasackim listicima. Sto ti gradnjani moraju trpiti izmedju izbora, boli ih ona stvar! Jedino im je vazno da placa enormni harac u vidu raznoraznih poreza.... Kukurikuuuuuu!

DU
Deleted user
17:17 11.11.2012.

Smrdi u Brodu već nekoliko godina, a ovi što s.eru kako je rič o predizbornim prepucavanjima zapravo služe političkoj opciji, najgore i jest što se to tako i iskoristi, mafijaši kočiraju ovom državom, zavlačenjem ovakvog problema dopuštaju ugrozi zdravlja, za, za šaku krvavog novca kojim su potplaćeni da zataškavaju i odugovlače, pa dok traje zarada je samo naša. da se oni prvi od nju potipali, i sve si zube poistipali, osim ako narod ne učini što mora.

LU
luja
17:27 11.11.2012.

Ovo je jedna katastrofa! Pa sta ovi vladajuci misle zasto su tu? Jel uistinu misle da ce ih narod placati, a oni da sjede i ponasaju se kao da ih se nista ne tice? Ako nece radit neka odstupe ice? Ako nece radit neka odstupe i to im narod odsjeceno treba reci! A to da netko prijeti je samo izmisljotina, a ako nije onda neka se Ostoic primi posla .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije