Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasilan 81-godišnjak

Zlostavljao je preko mobitela, pa ga prijavila policiji. Kada su mu pretražili kuću, ostali su u čudu

Pronađeno oružje
PU bjelovarsko-bilogorska
12.08.2019.
u 13:39

Ručni bacač raketa M-80, tzv. zolja, 15 ručnih bombi, tri topnička streljiva kalibra 20 mm, 10 raznih pištolja i revolvera, samo je dio onoga što je policija pronašla u kući 81-godišnjeg muškarca s područja Bjelovara

Zbog nametljivog ponašanja 40-godišnjakinja je policiji prijavila 81-godišnjaka iz Bjelovara. Naime, on ju je posljednjih godinu dana često nazivao iako se ona tomu protivila. Muškarac je 7. kolovoza pokušao provaliti u njezinu kuću. Kada je policija pretraživala njegovu kuću, pronašla je arsenal oružja koji mu je oduzet.

"Policijski službenici Policijske postaje Bjelovar proveli su izvide kaznenog djela 'nametljivo ponašanje' i 'narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora', a po zaprimljenoj kaznenoj prijavi 40-godišnjakinje protiv 81-godišnjeg muškarca, u kojoj je navela da ju prijavljeni, unatoč njezinu protivljenju, posljednjih godinu dana učestalo nazivao na telefon  te da ga je 7. kolovoza ove godine zatekla kako pokušava nasilno otvoriti njezina ulazna vrata kuće", izvijestila je PU bjelovarsko-bilogorska.

Policija je na području Bjelovara pretražila obiteljsku kuću i druge prostorije u vlasništvu navedenog 81-godišnjaka. Osumnjičeni  je prije početka pretrage pozvan da dobrovoljno preda predmete koji se traže te je tom prilikom predao pet mobilnih telefona s pripadajućim SIM karticama.

Policijski službenici u njegovu domu i u drugim prostorijama tijekom pretrage pronašli su: ručni bacač raketa M-80, tzv. zolju, 15 ručnih bombi, tri  topnička streljiva kalibra 20 mm, 10 raznih pištolja i revolvera, dvije automatske puške, jednu poluatomatsku pušku, jednu repetirajuću pušku, pet strojnica, jednu pušku s glatkom cijevi tzv. pumpericu, jednu malokalibarsku pušku, cijev za pušku ručne izrade kalibra 16 mm  te ukupno 8986 komada streljiva raznog kalibra. Sve navedeno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva držao je u svom posjedu bez odobrenja, zbog čega mu je oduzeto. Također mu je oduzeto i oružje i streljivo koje je posjedovao uz oružani list radi provođenja upravnog postupka.

"Zbog sumnje da je počinio kaznena djela „nametljivo ponašanje“ iz članka 140. stavak 1. i „narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora“ iz članka 141. stavak 1. (za ova kaznena djela previđena je  kazna zatvora do jedne godine) te kazneno djelo „nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ iz članka 331. stavak 3. Kaznenog zakona /veća količina/ (za ovo kazneno djelo  predviđena je kazna zatvora do 5 godina), protiv navedenog 81-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru", kažu u policiji.

Pretraga doma provedena je radi zaštite žrtve nakon što je policija u suradnji s njom procijenila njezinu ugroženost, poručuju.

Ključne riječi

Komentara 53

Avatar Sandinista
Sandinista
14:05 12.08.2019.

Ne kupovati Viagru poslije 80-te.

Avatar imotska115
imotska115
14:53 12.08.2019.

A kako se zove taj djeda dali bi mogli objaviti njegovo ime pa bi cijeli članak nešto vrijedio.

PR
prokurator
14:38 12.08.2019.

haha gledam komentare.. e moja ekipo.. da deda nije rom, imigrant ili srbin? nije nije... nego je jedan od majstora kojima nije dolazilo u obzir odazvati se na mup-ove apele za vraćanje oružja 90ih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije