Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posao iz snova

Zlostavljani učenik krojač dobio ponudu za posao i specijalizaciju

klobucar
Nikola Čutuk/Pixsell
23.04.2010.
u 17:35

Zbog zlostavljanja kolega, Mato Klobučar, maturant sisačke Obrtničke škole, ne pohađa nastavu, već samo dolazi na ispite.

Tužna priča o nasilju kolega nad Matom Klobučarom, maturantom sisačke Obrtničke škole, koji zbog vlastite sigurnosti uz dozvolu ravnatelja ne polazi nastavu, već samo polaže ispite, mogla bi dobiti lijepi epilog. Nakon što je Mato nedavno pobijedio na državnom učeničkom natjecanju krojača u Zagrebu, danas je bio pozvan u sisačku Sisciju.

– Mato je svojim znanjem potvrdio da voli krojački zanat i spremni smo mu pomoći. Nakon završetka mature nudimo mu da se kod nas zaposli kao pripravnik i stekne praksu, a nakon toga mu predlažemo izvanredno ili redovno usavršavanje u struci. Predlažemo mu specijalizaciju za razvoj proizvoda, što bi obostrano bilo korisno. Dakle, mogao bi postati tehnolog ili dizajner, što mu jamči dobru perspektivu u struci - kaže glavni menadžer Milan Stojanović. Iako zbunjen, Mato je najavio da će se javiti nakon mature.

– Ovakvu priliku ne smijem propustiti, time ću ostvariti snove - kaže Mato.

U pratnji šefice proizvodnje Dragice Biuković Zebić, najbolji učenik-krojač u državi prvi je put obišao proizvodne pogone Siscije.

Komentara 14

Avatar gnjuss
gnjuss
12:00 25.04.2010.

vidim da nitko ne vidi ono što je stvarno žalosno u cijeloj priči,da je najbolji učenik škole ujedno i najviše zlostavljan od strane vršnjaka (kako stvari sada stoje,on će iste te glupsone koji su ga zlostavljali gledati iz svog auta,dok se oni u kombinezonu sa vrećicom gableca tramvajem voze na bauštelizaciju)

DU
Deleted user
18:06 23.04.2010.

U ovoj priči se zrcali sav antigospodarski talent Hrvata i Hrvatica odnosno primitivnost njenog mlađeg naraštaja opsjednutog mobitelima i igricama. Drugim riječima, osvrnimo se u smjeru Italija i Francuska - države su to koje su od mode i tekstilne branše napravile goleme izvozne poslove i još im to donosi neizravno promociju na međunarodnoj sceni. U nas su pak politički torpedirali sve što je valjalo u tekstilnoj branši, uključujući i sudbinu gore navedenog managera Siscia kojeg su svojedobno protjerali iz tvrtke samo i isključivo jer je bio Srbin, a nisu okom trepnuli što je to povuklo za sobom i propast tvrtke koja imala par stotina vrhunskih krojača i krojačica i šila kolekcije za modne velikane. Znači, Hrvati i Hrvatice su takav narod da će pomesti odnosno na kolac nabiti bilo koga kad im nije po ukusu, ne hajući ni za posao niti za prosperitet države. Ovog dečka su maltretirali vršnjaci da je peder samo zato što je sklon modi i modnim kolekcijama, a ni u kutku malog mozga nisu imali kakav je to velik business i da je to naličje svih tih krpica sa svim tim skupocjenim brandovima za kojima uzdišu ti isti srednjoškolci koji su bili spremni umlatiti dečka. Znaju li oni kako se kruh peče i kako se odijelo šiva!? Jel to dužnost roditelja ili škole da ih nauči da se cijeni rad i nečija marljivost!?

DR
drugTitoforever
18:33 23.04.2010.

Ovako iznimno talentiranom mladicu treba osigurati praksu i daljnje skolovanje u nekoj modnoj kuci u Parizu, jer u Hrvatskoj takvi nemaju buducnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije