Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na rubu gladi

Zlomrex ne pušta Željezaru, CIOS mogući zakupac

željezara split (1)
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/6
Autori: mpk, tr/VLM, mač/VLM
21.10.2010.
u 22:42

Ostajemo ovdje dok nas ne primi premijerka Kosor – poručio je Željko Elez, jedan od radnika koji je noć proveo na otvorenom

Radnici Željezare Split, njih 137, nakon što su zamjenici glavnog odvjetnika u DORH-u Inki Jurišić predali, kako tvrde, kompromitirajuće dokumente, nastavili su put prema zagrebačkoj katedrali kako bi skrenuli pozornost javnosti i odgovornih ministarstava na bezizlaznu situaciju radnika koji žive od 2000 kuna mjesečno.

Nakon više od pet sati smrzavanja, radnike su u restoran preko puta mjesta prosvjeda pozvali Đuro Popijač, Božidar Kalmeta, Vedran Duvnjak iz HFP-a i Ruđer Friganović, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva.

Dogovoreno je kako za sada stečaja neće biti i kako će u ponedjeljak u obilazak tvornice doći zainteresirani predstavnici tvrtke CIOS, mogućeg zakupca, a počet će i postupak raskidanja ugovora sa Zlomrexom.

– Ostajemo ovdje dok nas ne primi premijerka Kosor – poručio je Željko Elez, jedan od radnika koji je noć proveo na otvorenom, dok su se ostali smjestili u Tvornicu kulture.

Radnici traže raskid ugovora s poljskim Zlomrexom, pronalaženje novoga strateškog partnera i pokretanje proizvodnje. Zlomrex se nije očitovao HFP-u na prijedlog rješenja spora do zadana roka, odnosno do srijede, već je tek jučer zatražio dulji rok.

No kako je zakasnio, HFP ga je pozvao na plaćanje 87 milijuna kuna korporativnog jamstva u roku od 8 dana.

Ključne riječi

Komentara 10

DA
damirtankovic
03:22 22.10.2010.

A ko je ono gazda CIOS-a? I onda budu rekli kak Vlada nije povezana sa mafijašima, hahaha!!! Kod njih to valjda ide ovak: \"pošteni\" lopov=>\"pošteni\" poduzetnik=>\"pošteni\" političar.

VI
Vito
09:03 22.10.2010.

Negdje postoji zapis da su to neka braća kojima grad Zagreb plaća dostavu željeza u Podsused i dovozi ga kamionima \"Čistoće\". Ali to je tabu tema, jer su opasni budući ih štiti zakonodavstvo, znase koje.

OB
-obrisani-
00:26 22.10.2010.

Prezentiram vam novu socijalnu mrežu People String koja je na pravom putu da po broju clanova pretekne do sada neprikosnoveni Facebook. To joj polazi za rukom iz razloga što People String 70% svojih prihoda dijeli svojim korisnicima. Korištenje ove mreže je potpuno besplatno, na njoj možete raditi sve što i na Facebooku, a uz to još i zaradivati novac. Kratak tutorijal o mreži: www.youtube.com/watch?v=rVvIjB_x8ik Direktan link za registraciju: http://is.gd/gbRgx

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije