Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dani Dioklecijana

Zlatna olimpijska Sandra Perković utjelovila caricu Prisku

sandra perković (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
19.08.2012.
u 08:47

Kroz drevnu carsku palaču od gužve se nije moglo proći, a na rivu, punu neodoljive glazbene energije kada su zasvirali 2Chellos, slila se masa svijeta

Guštaju ovih dana Splićani, a još više njihovi gosti, brojni strani turisti. Sinoć je startala već tradicionalna turističko-kulturna manifestacija Dani Dioklecijana, a večeras je posebnu pozornost izazvala naša zlatna olimpijka Sandra Perković koja je utjelovila suprugu Cara Dioklecijana, caricu Prisku, dok rimskog cara već drugu večer glumi poznati splitski glumac Ratko Glavina. U carskoj kočiji prošli su starom gradskom jezgrom praćeni oduševljenjem, pljeskom i uzvicima. Na Peristilu su predstavljeni Dioklecijanovi vladari i njihove obitelji, postrojene su legije, održana borba gladijatora.

Kroz drevnu carsku palaču od gužve se nije moglo proći, a na rivu, punu neodoljive glazbene energije kada su zasvirali 2Chellos, slila se masa svijeta.

U podrumima carske palače pripremljena je Dioklecijanova večera pod sloganom \"Što su jeli stari Splićani\", a delicije na carskoj trpezi pripremili su najbolji splitski kuhari i ugostitelji te dalmatinski vinari. U Dioklecijanove podrume, na carsku večeru može se samo u togama.

Danas navečer, u sklopu četverodnevne manifestacije Dani Dioklecijana, na Peristilu će upriličiti Toga Fashion Show, modna revija poznate splitske kreatorice Božene Martinčević, članice Udruženja likovnih umjetnika primijenjene umjetnosti Hrvatske. Predstavit će jedinstvenu etno kolekciju. Modne kolekcije inspirirane Peristilom i ljetom predstavit će frizerski salon Elida te modne dizajnerice Gorana Gulišija i saša Maksimijanović. Za glazbeni doživljaj Peristila angažiarn je Tambu band.

Komentara 7

KE
kentie
09:59 19.08.2012.

svaka čast Splićani...svaka čast...i samo nastavite s tom kulturnom manifestacijom...širite ju i snažite u budućnosti....

AL
Alkana
12:38 19.08.2012.

Osim energije što još ima u ovakvoj svirci 2cellosa? Tu energiju ima i Colonija. Nek dečki ponude nešto drugo jer ovome uskoro istječe rok.

SA
samograd
09:03 19.08.2012.

na koljena pred caricu !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije