Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlato u potoku

Zlatna groznica potresa selo Strigovo u Bosni i Hercegovini

google
Reuters
04.10.2013.
u 10:30

Sve je počelo prije nekoliko godina kada je mještanin Branko Tadić, loveći ribu u potoku, našao zanimljiv kamen koji je na sebi imao svjetlucave čestice.

Malo tko iz BIH ne zna za selo Strigovo, nadomak Kozarske Dubice. Dok su prije nekoliko godina za njega znali tek njihovi susjedi, nakon što je u istoimenom lokalnom potoku pronađeno kamenje koje je na sebi imalo čestice zlata, izišlo je iz lokalnih okvira i dobilo međunarodni značaj. Među mještanima Strigova, ali i susjednih općina zavladala je zlatna groznica. Dočepati se grumena zlata želja je svakog mještanina!

Sve je počelo prije nekoliko godina kada je mještanin Branko Tadić, loveći ribu u potoku, našao zanimljiv kamen koji je na sebi imao svjetlucave čestice. Ispočetka tome nije predavao veliku pozornost, no stalno ga je to “kopkalo”, te je odnio kamen kod zlatara. Premda mu je zlatar potvrdio da se radi o zlatu, Tadić je potvrdu potražio i od još nekoliko zlatara koji su potvrdili da se radi o zlatu.

Branko, vlasnik posjeda kroz koji protječe rječica Strigova, ali i neki mještani, nastavili su s istragom i do danas pronašli dosta kamenja sa zlatnim česticama.

- Proveo sam život ovdje, na nekoliko desetaka metara od mjesta gdje sam našao zlatno kamenje. Moja stara obiteljska kuća je izgrađena baš od tog kamena. Ona sada nije u upotrebi, ali imam u planu napraviti od nje turističku atrakciju - izjavio je Tadić.

U potrazi za zlatnim kamenjem, osim Branka, uključili su se i mnogi mještani ovog “zlatnog” sela.

Kako tvrde, svaki kamen koji su pronašli na sebi je imao u prosjeku oko sedam grama zlata, što upućuje da je od ožujka ove godine, odnosno početka intenzivnije potrage, do sada pronađeno oko 50 grama tog plemenitog metala.

>>Zlatna groznica: Uzimaju nam zlato, a ostavljaju cijanid!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije