Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ruke im se pozlatile

Zlatna groznica: Ispod crkve sv. Roka naišli na zlato

'zlato_poluge540'
''
19.09.2011.
u 09:38

Pretpostavlja se da su radnici naišli na jedan od riječnih odvojaka Drave koji je presušio.

Zlatna groznica zavladala je Draškovcem! Radnici koji su u mjesnoj crkvi sv. Roka bušili rupu kako bi postavili cijev za crpku u obližnjem parku naišli su na zlato, pišu 24 sata.

Kad je bušilica došla na dubinu od 42 metra, dotaknula je nešto pod zemljom. Radnici su uskoro u čudu gledali kako iz rupe izvire voda sa svjetlucavim pijeskom neobične boje. Nakon testiranja uzorka u Donjem Vidovcu, gdje još žive posljednja dva međimurska ispirača zlata, pokazalo se da je u pijesku visok postotak zlata.

Josip Kobal, član odbora za hortikulturno uređenje okoliša crkve čija je tvrtka izvođač radova, pretpostavlja da je bušilica nabasala na jedan od riječnih odvojaka Drave koji je presušio i bio zatrpan kad se gradila Hidroelektrana Dubrava. Vjeruje da se ovo otkriće može iskoristiti u turističke svrhe.

– Ako poteče svjetlucava voda kroza slavinu, to će biti “zlatna voda svetog Roka”. Zato čekamo sve turiste u Draškovcu – šali se Josip.

Komentara 1

SA
sadaive
11:53 30.09.2011.

Idemo pit,za to sam ionak treniral od djetinjstva.Živio Sv. Rock..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije