Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Zlatko Dalić i Zoran Mamić vodili utakmice i za naslov prvaka svijeta

Naslovnica 28. 12. 2018.
28.12.2018.
u 00:10

Od najboljih hrvatskih trenera ove godine uspjeha nije imao samo Slaven Bilić, koji sada radi u S. Arabiji

Pamtit ćemo 2018. godinu kao najveću u povijesti hrvatskog nogometa jer nadmašeno je ono za što smo već pomislili da će ostati nenadmašno – bronca vatrenih iz 1998. godine. Zlatko Dalić srebrom u Rusiji nadmašio je svojeg učitelja Ćiru Blaževića i upisao se u povijest kao najuspješniji hrvatski izbornik u povijesti.

No, Dalić nije naš jedini trener koji je briljirao protekle godine jer 2018. pamtit ćemo kao godinu čudesne afirmacije hrvatske struke koja se nametnula kao najbolja u ovom dijelu Europe. Naravno, dugogodišnji ugled naše reprezentacije, ali i brojni sjajni igrači koji su izašli iz naših škola i afirmirali se u inozemstvu otvorili su vrata novom valu hrvatskih trenera.

Od najmlađih Ivana Leke i Igora Bišćana (40), preko Deana Klafurića (46), Nike Kovača (47), Zorana Mamića (47), Nenada Bjelice (47), Roberta Prosinečkog (49), Zlatka Dalića (52) i Nenada Gračana (56) do najstarijeg Branka Ivankovića (64), naši su stručnjaci maksimalno opravdali dobiveno povjerenje raširivši se po planetu kao nekad nizozemski treneri. Nema sumnje da su brojnim uspjesima otvorili vrata dobrih klubova i reprezentacija i svojim nasljednicima s hrvatske trenerske akademije.

>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

>> Štromarovi stanovi - za i protiv

>> Parcijalno cijepljenje djece - nema dokazane prednosti od zasebne primjene

>> Guverner Vujčić: Hrvati žele euro, u rujnu je podrška bila 58 posto

>> Smrt dječaka u Metkoviću: Liječnici su pogriješili

Ključne riječi

Komentara 2

VU
vuky91
22:09 27.12.2018.

Hahaha...po svim portalima piše da je dogovor oko tih F-16 Barak aviona mrtav, a vi na naslovnicu da F-16 može u Hrvatsku!? Pa ne do Bog da me ikad iko više zove iz VL-a i nudi preplatu.

JE
JennyButterfield
00:10 28.12.2018.

Donosim 86 dolara na sat radeći od kuće. Bio sam šokiran kad mi je susjed rekao da je u prosjeku 95 dolara, ali vidim kako sada radi. Osjećam toliko slobode sada da sam svoj šef. učinite to...........>>>>>> www.Trade46.Com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije