Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slatkorječivi lopovi

Zlataru glavom lupali o pod da dođu do nakita

pljačka zlatarnice (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
25.02.2013.
u 20:00

Ovo je treća pljačka zlatarnice u Radićevoj u tri mjeseca, opet usred bijela dana

Uz pomoć suzavca, ljepljive trake i šaka svladala su dvojica razbojnika 64-godišnjeg vlasnika zlatarnice Janka K. nakon čega su pokupili nakit, zlato i srebrninu te pobjegli u nepoznato. Pljačka se dogodila u ponedjeljak oko 9.40 sati ujutro u Radićevoj ulici, samo pedesetak metara od glavnog zagrebačkog trga.

Nabijao mu licem o pod

– U zlatarnicu ušla su dvojica muškaraca srednjih godina u kaputima, izgledali su kao gospoda, a ne razbojnici – prepričala je zaposlenica jedne od obližnjih trgovina. Nakon što su ušli zamolili su vlasnika da im pokaže burme, puno su zapitkivali te je izgledalo kao da su vrlo zainteresirani za kupnju.

U jednom je trenutku jedan razbojnik izvadio suzavac i pošpricao zlatara po licu, a odmah potom ga je drugi pljačkaš zgrabio za glavu i bacio na pod. Tu se nije zaustavio, nego ga je primio za potiljak i nekoliko mu puta licem udario o pod. Na kraju mu je svezao ruke ljepljivom trakom. Za to vrijeme drugi razbojnik “počistio” je svu zlatninu koja se nalazila za pultom i u okolnim vitrinama.

Ostavili su zavezanog vlasnika i pobjegli Radićevom ulicom u smjeru Gornjega grada. Nesretni se zlatar za nekoliko minuta uspio osloboditi i pozvati policiju, a zbog ozljeda pružena mu je i liječnička pomoć. Nakon pljačke ispred zlatarske radnje pojavila se i vlasnikova supruga Marija.

– Većina je ukradena nakita ručni rad. Suprug već četrdeset godina ima obrt i ovo nije prvi puta da smo opljačkani. Zadnji puta kada se to dogodilo lopovima je zlato ispadalo na ulicu dok su bježali, a nikad ih nisu uhvatili – kazala je potresena supruga.

Česte pljačke

Baš u Radićevoj ulici, u najužem centru grada, pljačke i pokušaji pljački zlatarnica i nisu toliko neuobičajena pojava. Tako je krajem studenoga vlasnik obližnje zlatarnice spriječio dvojicu razbojnika koji su ga pokušali opljačkati tako da ih je svladao metalnom šipkom. U prosincu je također uhićen naoružani razbojnik dok je s torbom punom zlata bježao ulicom.

– Baš me zanima tko je idući jer ovo što se događa iz mjeseca u mjesec je postalo prestrašno – s nelagodom pričaju susjedi.

>> Policija uhitila muškarca: Opljačkao poštu u Dugoj Resi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije