Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božićni ugođaj

Zlatar je još u kmici, božićne jele doniraju građani

'08.12.2010. Krapinske Toplice - Bozicna jelka ispred zgrade opcine. Photo: Matija Topolovec/PIXSELL'
'Matija Topolovec/PIXSELL'
08.12.2010.
u 18:03

Građani su već donirali svoja visoka drvca Bedekovčini, Mariji Bistrici i Krapinskim Toplicama

Trgovi gradskih i općinskih središta uglavnom se sjaje kao i prijašnjih godina. U Pregradi je osvijetljen samo širi centar, u Donjoj Stubici razvukli su ono što su imali, a u općini Đurmanec će onim što imaju ukrasiti središte i rotor, s obzirom na to da je riječ o prometnom čvorištu. U Krapini nije kupljeno ništa novo, a u Klanjcu je božićna rasvjeta, osim u središtu mjesta i Novim Dvorima, postavljena i na Mihanović Dolu, za što je potrošeno pet tisuća kuna. U Humu na Sutli novost je to da je okićen bor u mjestu, a uskoro će se božićna rasvjeta postaviti i na stupovima. U Zaboku je već zablistao Centar 3, dio oko ZIVT-a, a postavljeno je 12 novih ukrasa za što je izdvojeno 8500 kuna.

Ostalo od lani

– Grad Zlatar još je u kmici, no nama je tako već dugo – našalili su se u Zlataru, gdje još ne znaju hoće li im mjesto dobiti blagdanski štih. A ponegdje u mjestu blagdanska rasvjeta stoji od lani.

– To je i tak kineska roba pa bi se sve potrgalo da smo je skidali – kažu u Gradu Zlataru. Ipak, većina gradova svoje će glavne trgove ukrasiti božićnim jelama. U Krapini će kao i prijašnjih godina jela visoka sedam, osam metara krasiti glavni gradski trg, a stići će donacijom, no još se ne zna tko će je darovati. To još ne znaju ni u Zaboku, a jele će biti postavljene ispred župne crkve i na glavnom trgu. Grad Pregrada božićno drvce nema, Oroslavje ima svoje "žive" jele, a u Klanjcu je jela već postavljena, a nabavljena je s Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Ivana Novaka. Osim ove jele, one željezne zasvijetlit će na nekoliko mjesta u Klanjcu.

Građani poklanjaju

U Donjoj Stubici središnja jela visoka 7 metara bit će postavljena u parku pokraj Fontane prijateljstva, a doniralo ju je poduzeće Smreka iz Donje Stubice. Bedekovčini je jelu darovao Dražen Petrovečki iz Čajkovljanskog Naselja. Osam metara visoka jela dar je Amalije Meštrović iz Marije Bistrice, a krasit će Trg pape Ivana Pavla II., a novi nakit neće kupovati. Stubičke Toplice od prve nedjelje adventa krasi jela visoka 6 metara kupljena za 600 kuna, dok Krapinske Toplice krase dvije božićne jele, jedna ispred zgrade Općine, a druga ispred hotela Aquae Vivae. – Jedna je plaćena sitnim novcem, a druga nam je poklonjena – kaže načelnik Vladimir Huzak.

Komentara 3

LU
ludva
01:47 10.12.2010.

vlasniku hotela Aquae Vivae ne treba donacija.. ni plaćanje sitnim novcem već treba mu ukinut koncesiju da prestane budalu radit s općine i njenih građana...... njegovi ukrasi su pretvorili toplice u ruglo....!!

OB
-obrisani-
18:51 10.12.2010.

je pa kaj? kaj vi zagorci ne delate najbolje posle po navečoj kmici? još da maknu s cesta one radare i dregere......................

BG
big_game
20:02 11.12.2010.

je,to je i tvoja rekla,da najbolje mi zagorci delamo po kmici!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije