Povratak na članak

Zlatar - dočekali smo je kao spasiteljicu, ali to nije opravdala

Rasprava o hitno potrebnom zakonu o kazalištu pretvorila se u debatu o sapunicama, zagrebački 
i splitski HNK u organizacijskom su rasulu, zaredala su čudna imenovanja i smjena M. F. Živkovića...
Objava 28. prosinca 2012. 765 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 12
 • Vexans:

  Mnogima iz Ministarstva kulture toplo preporučujem da organiziraju,prvo za sebe a potom i mnogima iz drugih kazališnih kuća trotjednu radionicu na Odjelu psihijatrije za odvikavanje od alkohola u bolnici "Sestra milosrdnica".Ako uspiju završiti,ne baš da to može svatko,biti će i ... prikaži još! novih premijera a,i koji, novi "gavella! Samo treba razbistriti "zamućene" vidike.

  12:31 28. 12. 2012.
 • Avatar La_Piaf
  La_Piaf:

  Kultura se, osim zaštićene baštine od državnog interesa, treba financirati VLASTITIM RADOM i eventualno djelom lokalnim proračunima. Dosta je više - svi s državnih jasli!!! "Nevladine" udruge prve

  13:35 28. 12. 2012.
 • amato:

  Ne može se od jednog čovjeka očekivati čudo. Pa bila ona i gđa. Zlatar-Violić. Gospođa Zlatar Violić nesumnjivo poznaje područje, ona je jedna od rijetkih Milanovićevih ministara koji su "in" što se tiče materije s kojom se trebaju baviti. Drugo ... prikaži još!go je pitanje koliko je ona sposobna upravljati i donositi odluke. Mislim da je to njena slabija strana. Ona je, rekao bih bila dobar đak i sve je naučila. Ali sad kad je u situaciji da ide ispred gradiva, da odlučuje ... No, mislim da joj treba dati vremena, treba uzeti u obzir činjenicu da se radi o jednom području duboko zaostalom u socijalizmu. To područje nije doživilo nikakve reforme u zadnjih dvadesetak godina, dapače je još unazađeno. Tu postoji puno nevidljivih veza s politikom, mnogo je zaposlenih iz istih porodica, mnogo je nepotizma, jaranstva i kumstava, tako da je opasno bilo što dirati i mijenjati. Uostalom nije to slučajno ostalo tako. I da čini nešto najpametnije i najbolje uvijek će se naći netko kome to ne odgovara i koji ima mogućnost da joj se javno suprotstavi. Zato podrška ministrici Zlatar Violić.

  14:18 28. 12. 2012.
 • amato:

  I ja se smatram poznavateljem područje o kojem, eto nešto pišem. Prethodno sam zaboravio reći - u pitanju izbora intendanta HNK u Zagrebu sam na strani gđe. Zlatar Violić, tj. da se gđi Lederer ne da još jedan mandat, već ... prikaži još!ć da se izabere netko drugi. Smatram naime da je ona u dva mandata dovela tu kuću, našu najprestižniju kulturnu ustanovu na razinu jedne prosječnosti, što nas nikako ne smije zadovoljiti. Smatram da ona ni u slijedećem mandatu ne može nešto promijeniti na bolje i zato joj ne treba dati još jedan mandat. Mora se naći novo ime, netko tko ima jaču osobnost i karakter, da li je to Visković ili ne znam netko drugi, to treba vidjeti.

  14:34 28. 12. 2012.
 • afer:

  Split nakon godina agonije ipak ima novog intendanta, (plakat će te za bivšom garniturom, Mucalo je prezime - a ovima na vlasti način govora!!!)

  15:42 28. 12. 2012.
 • 112131:

  Da istina je i ministrica zna biti vesela

  17:58 28. 12. 2012.
 • autoritet:

  Nitko normalan od članice HNS-a nije očekivao išta dobro. Fotelje, fotelje, fotelje = jedine tri stvari koje tu pasminu zanimaju.

  17:58 28. 12. 2012.
 • Daruvarčanin:

  Ovaj Autoritet smatra da su članovi drugih stranaka stupovi društva. Ministrica se nije proslavila, ali nema to veze s HNS-om.

  18:24 28. 12. 2012.
 • vital:

  Zlatar - dočekali smo je kao spasiteljicu, ali to nije opravdala ................ Ovo mi je najjače, kao hrvati su kulturno obrazovan narod ... pa nisu zadovoljni... Na nivou onoga... nećemo biti sobari i konobari(netko bi rekao austrougarski lakeji) , nego ... prikaži još!o nobelovci(taman sa četiri razreda osnovne)

  19:59 28. 12. 2012.
 • animcot:

  Kad sam prije par godina gledala "Hasanaginicu" u HNK, zgrozila sam se nad izvedbom, koja je potpuno izgubila smisao vremena, tradicije, karaktera te drame, stavljajuci je u moderno ruho bez okusa i mirisa kojeg je dao Emil Kutijaro kao Hasanaga ... prikaži još! i Vika Podgorska kao aginica. Scena je bila austrijska, a ne osmanska, cina su bila dva, a ne tri, koje je Obradovic uspostavio; to je bio totalan fijasko, koji mi je pokvario misljenje o nasem danasnjem kazalistu, kojeg nemam vise volju posjetiti. , osim mozda za operu ili balet.

  20:37 28. 12. 2012.
 • animcot:

  Ne samo to, vec je Hasanaga bio djetinjast, mlak i neodlucan maloumnik! Kakva karakteristika jednog age!? Ma, ne trebamo voljeti nekadasnje muslimane, ali ne mozemo nijekati snagu the krasne drame!

  20:40 28. 12. 2012.
 • bubimir:

  Milan F Živković je spreman preuzeti ministarstvo i strpljivo u svom kutu čeka mig velikog vođe

  20:54 28. 12. 2012.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.