Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozitivan primjer

Zlatar Bistrica i u krizi ulaže u infrastrukturu i projekte

Radovi
Pixsell
23.08.2012.
u 16:40

Uskoro počinje izgradnja nogostupa Veleškovec - Lipovec i poboljšanje vodoopskrbe, a i dalje će se ulagati u infrastrukturu u gospodarskoj zoni

U ovo krizno vrijeme općina Zlatar Bistrica jedna je od rijetkih koja se može pohvaliti da radi punom parom i mnogo ulaže u infrastrukturu. Kako kaže načelnik Žarko Miholić, zahvaljujući velikom zalaganju, pripremama projekata,  te uz pomoć novca dobivenog od ministarstava, županije, Hrvatskih voda, ulaganja u ovoj godini dostići će razinu izvornih prihoda proračuna, odnosno oko 3,5 milijuna kuna, a u lipnju je rebalansom proračun povećan za 2,5 milijuna kuna. Među značajnim projektima u općini je izgradnja nogostupa Veleškovec –Lipovec uz državnu cestu D-24, koja će započeti krajem kolovoza ili početkom rujna.

 Ministarstvo sufinancira

 Prošlog tjedna načelnik Miholić je u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU potpisao ugovor prema kojem će ministarstvo te radove sufinancirati s gotovo milijun kuna, a pred završetkom je dio projekta, izgradnja nogostupa i oborinske kanalizacije u naselju Lipovec.  Cjelokupna investicija vrijedna je 1,7 milijuna kuna. U pripremi je i sanacija i poboljšanje vodoopskrbe u Zlatar Bistrici. Nositelj investicije je Zagorski vodovod, a na magistralni cjevovod u pravcu Zlatar Bistrica – Marija Bistrica bit će priključen sekundarni cjevovod uz D-29, od Zagorske ulice na granici sa Zlatarom, Ulica Vladimira Nazora i spoj ispod željezničke stanice do granice s općinom Marija Bistrica. Građani se sada vodom opskrbljuju putem starih salonitnih cijevi, a na ovaj način poboljšat će se zdravstvena ispravnost vode i smanjiti mogućnost pucanja cijevi.

 Ostali radovi

Potom slijedi rekonstrukcija nogostupa s obje strane Nazorove ulice, što će se financirati iz općinskog proračuna. U ovoj godini bez sufinanciranja građana asfaltiraju se četiri kilometra nerazvrstanih putova, a u Gospodarskoj zoni poduzeće Trasa iz Varaždina započelo je pripremne radove na izgradnji solarne elektrane.  – I dalje ćemo značajan novac ulagati u gospodarstvo te infrastrukturu u gospodarskoj zoni, očekujemo određena sredstva od Ministarstva gospodarstva, a na taj način podržavamo i izgradnju novih pogona Boxmarka, za koje su u fazi ishođenja građevinske dozvole. Njihov završetak iduće godine bi značio zapošljavanje još 300-tinjak radnika – kaže načelnik Miholić, dodavši da općina ima manje od dva posto nezaposlenog stanovništva, te da je među sedam općina i gradova u Hrvatskoj koje su u protekle tri godine podigle indeks razvijenosti. Općina je opremila dječji vrtić bez povećavanja cijene za roditelje, financira učenje engleskog jezika učenicima nižih razreda osnovne škole, nedavno je otvorena čitaonica, a planova je mnogo, pa bi iduće godine mališani mogli dobiti i veliko dječje igralište u Zlatar Bistrici za koje je projekt u razvojnoj fazi.      

Komentara 1

RB
Rastu Brojke
09:49 24.08.2012.

Nemam riječi. Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije