Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRIJE U DORH-u

Zlata Hrvoj Šipek želi smijeniti ravnateljicu USKOK-a zbog afere Softver?

Na konferenciji za medije DORH se osvrnuo na najnovije skandale
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
25.11.2021.
u 18:44

Neslužbeno je pak demantirano da je Vanja Marušić smijenjena, jer se još uvijek istražuje tko je što znao ili nije znao vezano za aferu Softver. A dok se to ne utvrdi, nikakva odluka neće biti donesena, doznaje se iz izvora bliskih DORH-u

Zlata Hrvoj Šipek, glavna državna odvjetnica, navodno je od Vanje Marušić, ravnateljice USKOK-a tražila da da ostavku, no kada je nije dobila, navodno ju je sam odlučila smijeniti. Neslužbena je to informacija  koja se pojavila u medijima, no koja je promptno demantirana iz DORH-a.

Na novinarske upite odgovorili su "da nisu u mogućnosti odgovoriti na postavljena pitanja s obzirom na to da je u tijeku utvrđivanje svih potrebnih činjenica". Neslužbeno je pak demantirano da je Vanja Marušić smijenjena, jer se još uvijek istražuje tko je što znao ili nije znao vezano za aferu Softver. A dok se to ne utvrdi, nikakva odluka neće biti donesena, doznaje se iz izvora bliskih DORH-u.

Na fotografiji: Vanja Marušić, ravnateljica USKOK-a

01.06.2021., Zagreb -U DORH-u je odrzana konferencija za medije glavne drzavne odvjetnice Zlate Hrvoj Sipek i ravnateljice USKOK-a Vanje Marusic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Priča se zakotrljala nakon prošlotjedne konferencije za medije na kojoj su nazočile i glavna državna odvjetnica i  ravnateljica USKOK-a. Konferencija je sazvana nakon što je Ured europskog  javnog tužitelja (EPPO) pokrenuo istragu protiv Gabrijele Žalac koja je u međuvremenu završila u Remetincu. USKOK je provodio izvide, no nije pokrenuo istragu jer su smatrali da nemaju dovoljno elemenata za potvrđivanja osnova sumnje, dostatnog za pokretanje istrage. No onda se u priču uključio prvo OLAF koji je slučaj prijavio EPPO-u, a oni su od USKOK-a zatražili da im kažu imaju li taj predmet, nakon čega su ga i preuzeli.

Na fotografiji: Zlata Hrvoj Šipek, glavna državna odvjetnica

01.06.2021., Zagreb -U DORH-u je odrzana konferencija za medije glavne drzavne odvjetnice Zlate Hrvoj Sipek i ravnateljice USKOK-a Vanje Marusic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Prijepor je nastao oko toga je li USKOK trebao izvijestiti EPPO da provode izvide u tom predmetu. Prema postojećim direktivama je, no to nije učinio. Činjenicu da nisu izvijestili EPPO o izvidima koje su provodili, Vanja Marušić je prošli tjedan na konferenciji za medije nazvala propustom  te je rekla da tu nije bila riječ o nikakvom zataškavanju. S druge strane Zlata Hrvoj Šipek je tvrdila da ona za provođenje tih izvida nije znala, što je gotovo nemoguće ako se zna kako  funkcionira DORH. U kojem sve odluke vezano za predmete, a posebno one koji imaju oznaku VIP, donosi osoba koja je na čelu te institucije. 

VIDEO: Pogledajte zajedničku presicu Hrvoj Šipek i Marušić održanu prošlog tjedna vezanu za aktualnosti koje potresaju pravosuđe

Komentara 13

IR
IraRob
18:53 25.11.2021.

Cjelokupna vlada na čelu sa Andrejom Plenkovicem je korumpirana i kriminalna organizacija.

IP
info_punkt
19:30 25.11.2021.

ne treba nju smjeniti, nego strpati u pržun

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
00:18 26.11.2021.

A tko će smijeniti Zlatu Hrvoj Šipek? Onaj koji joj je i naložio da Uskok prestane sa izvidima protiv njegove prijateljice Gabice?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije