Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj ina –mol

Zlamalik: Fazakašu sam pomogao organizirati susret s Mesićem

ivo sanader,mladen zlamalik (1)
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/3
14.09.2012.
u 10:11

Kazao je da se s Fazakašem susreo ukupno tri puta, dva puta u Zagrebu, a jednom u mađarskom Pečuhu

Mladen Zlamalik svjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Ivi Sanaderu za slučaj Ina – MOL. Taj diplomirani ekonomist devedesetih je radio u Ini te je opisao kako je tada kontaktirao s predstavnikom ruske firme Jukos Imrom Fazakašem. Kazao je da se s Fazakašem susreo ukupno tri puta, dva puta u Zagrebu, a jednom u mađarskom Pečuhu. Svjedok je objasnio da je Jukos pregovarao s Janafom o projektu Družba Adria, a sastanci njega i Fazakaša bili su u ožujku i travnju 2001. godine.

Objasnio je da je Fazakaš pokušao organizirati sastanke u Janafu i posjet tadašnjem predsjedniku Stjepanu Mesiću, a svjedok mu je u tome pomagao jer je imao kontakte u naftnom biznisu. Zlamalik je kazao da za to što govori ima dokumente i fakseve koje je izmjenjivao s Fazakašem te nacrt ugovora između Janafa i Jukosa.

>> Rade Perković: Tafra nikad nije spominjao Eugena Laxu

Imre Fazakaš već je saslušan u ovom postupku, a Stephan Hurlimann, direktor švicarskog poduzeća Roberta Ježića, u iskazu koji je dao pred tužiteljstvom kazao je da je upravo Fazakaš bio osoba koja je rekla da dolazi uime MOL-a u situaciji kada je bio dogovoren prihvat novca za koji je USKOK tereti Sanadera da ga je primio kao mito od MOL-a. Hurlimann tijekom postupka još nije saslušan, a u sudski spis u međuvremenu je dostavljena Fazakaševa posjetnica na kojoj među ostalim piše da on radi i za MOL.

Današnji svjedok svjedočio je na prijedlog Sanaderove obrane te je trebao dokazati da su te tvrdnje neistinite, odnosno da Fazakaš nije radio za MOL nego za Jukos. Spomenute dokumente koji se odnose na prepisku između Fazakaša i svjedoka te o poslu između Janafa i Jukosa Sanaderova obrana predložit će kao dokaz te dostaviti sudu. Sljedeće ročište bit će sazvano pismeno nakon što iz Švicarske dođe odgovor kada je moguće organizirati Hurlimannovo saslušavanje videovezom. On je, naime, odbio doći na hrvatski sud kazavši da ostaje u potpunosti pri svom iskazu koji je dao pred tužiteljstvom.

Komentara 13

HA
Harpoon
10:47 14.09.2012.

Jedini tko će uistinu profitirati od ove pravosudne smijurijsko-trakavične zavrzlame jest braniteljski "Dream-Team" Sloković-Prodanović. Za ovakovu pljačku i veleizdaju, svaka presda ispod 20 godina uz oduzimanje svekolike imovine cijeloj obitelji bila bi šamar i pljuvanje u lice svakome od 4+ miliona stanovnika ove rasprodane , opljačkane i uništene banana zemlje. Ovakova presuda trebala bi biti presedan, i poslužiti kao putokaz sucima u slučajevima kada se još uvijek sudi ostalim lopinama.

OB
-obrisani-
10:51 14.09.2012.

BurdUŠu ne pakovati !......on je "zaslužan" za crvenu rvacku...

DU
Deleted user
10:47 14.09.2012.

Zanima me kada ce DORH napokon uhititi Mesica! Gdje god da pogledamo, Burdus je bio prisutan.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije