Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESUDA

Zjača nezakonito otpušten, Zelenilo ga mora vratiti na posao

zjača
ARHIVA VL
23.04.2010.
u 14:50

Direktor Zelenila Stjepan Turković najavio je žalbu na presudu Općinskog suda u Karlovcu.

Duško Zjača pobijedio je u sudskom sporu protiv karlovačke gradske tvrtke Zelenilo.

Politička afera po otkazu

Sudac Općinskog suda u Karlovcu Josip Štrucelj presudio je da je nezakonito dobio otkaz. Ne radi se o prvoj takvoj presudi u vezi s optuštanjima iz gradskih tvrtki i ustanova. Gradsko kazalište Zorin dom izgubilo je 2007. spor s Rikardom Nulešijem. Vraćen je na radno mjesto, a poslodavac je bio obvezan isplatiti 304.868 kuna odštete. Prije sedam godina NO Hrvatskog radio Karlovca dao je otkaz direktoru Dragutinu Pribaniću, koji je sudski spor nedavno dobio. Poslodavac mu je dužan isplatiti milijun i pol kuna.

Direktor Zelenila Stjepan Turković najavio je žalbu na jučerašnju presudu. Po njenoj možebitnoj pravomoćnosti u roku od osam dana Zelenilo je dužno vratiti Zjaču na posao. D. Zjača je do 13. kolovoza 2008. u Zelenilu radio kao stručni referent za uređenje groblja. Tada mu je uručen otkaz. Nastala je politička afera jer je SDP postavio pitanje nije li motivacija za otkaz Zjači u njegovom članstvu u SDP-u ili u tome što je Srbin.

Direktor Turković, inače istaknuti hadezeovac, odbacio je ta nagađanja. Sudski je pokušao dokazati da je otkaz bio uvjetovan racionalizacijom troškova. Priložen je popis 17 radnika koji su u tom razdoblju prestali raditi. Međutim, sud je zaključio da se u stvari radilo o dogovornim prekidima radnih odnosa. Dodijeljene im visoke otpremnine navele su sud na zaključak da nije ostvarena racionalizacija poslovanja. Zaključeno je i da sindikalni povjerenik Josip Račić nije dao suglasnost za otkaz te da nitko nije Zjaču zamijenio na njegovu radnom mjestu. D Zjača je za sudsku presudu doznao jučer od Večernjeg lista.

"S. Turković lagao sudu"

– Presuda je očekivana. Turković je u sporu iznio mnogo laži, poput one da me netko zamijenio na poslovima koje sam obavljao. Drago mi je da je sud pravedno presudio – komentira Duško Zjača.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije