Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE OCJENU USTAVNOSTI
Povratak na članak

Životni partneri: Napuštena djeca u domovima zakinuta su za sretno djetinjstvo u obitelji

I HNS i SDP podsjećaju da i oni planiraju podnijeti zahtjeve za ocjenu ustavnosti Zakona o udomiteljstvu

Komentari 11

Avatar niwrad
niwrad
13:20 20.02.2019.

Zašto se ŽELJA pojedinaca sa LGBT identitetom stavlja iznad PRAVA djeteta na oca i majku i to opetovano promovira po medijima? Zašto su mediji toliko uporni u slikanju i intervjuiranju pojedinaca koji se zalažu za kršenje djetetovih temeljnih prava? Zato jer neki pojedinci koji se lože na isti spol imaju neke želje? Kod pitanja posvajanja nije bitno što netko želi nego što je u najboljem interesu djeteta. A prvi i osnovni interes je da dijete ima majku i oca kao i većina djece.

VL
Avatar niwrad
niwrad
13:13 20.02.2019.

Pravo djeteta na oca i majku je iznad želje dva muškarca ili dvije žene sa LGBT identitetom da odgajaju dijete. Badava to skrivanje iza "brige za djecu", kad se iz aviona vidi da je jedini kriterij kod tog pitanja ideološki aksiom proizašao iz politike identiteta po kojem po bi želju za posvajanjem ljudi sa LGBT identitetom trebali kategorizirati u zakonsku norme kao da je to u interesu djeteta. Razlog zašto su raznospolni parovi zakonski normirani jest taj što su oni temeljem svojih bioloških datosti direktan uzrok trudnoće, dolaska djeteta na svijet i time stvaranje odgovornosti skrbi o djetetu. Pošto je svatko odgovoran za posljedice svojeg ponašanja, zakon prepoznaje i normira odgovornost "para" - muškarca i žene, da se brinu za "posljedice svojeg seksualnog ponašanja" - dijete. No to nema nikakve veze sa pojedincima sa LGBT identitetom da bi njih zakon posebno prepoznavao. Oni su samo osobe koje se temeljem svojeg seksualnog određenja druže zajedno. To pak nema nikakve veze niti s potrebama djeteta koje nema biološke roditelje, niti može biti iznad prava djeteta da odrasta u zajednici oca i majke.

VL
AL
Alkana
13:13 20.02.2019.

Pravo djeteta je da ima i oca i majku!. Homoseksualci ako žele djecu, nek si ju sami naprave.Ljubav čini čuda! Nek probaju.

VL
HR
Hrvatinic
13:38 20.02.2019.

Ne bih vam povjerio ni psa .....a kamoli dijete...sretno djetinjstvo sa vama.....uzas

VL
BA
bakulušić
14:22 20.02.2019.

Vaši su na vlasti i sad vam je idealna prilika da ostvarite svoja "prava". Čudi me da vam već nisu ispunili želje.

VL
Avatar raco
raco
14:03 20.02.2019.

samo tužite, iz aviona se vidi da je ovo neustavna odluka. Kako sad stvari stoje i heteroseksualni parovi koji nisu u braku ne mogu posvajati i udomljavati djecu a ne samo homoseksualni parovi.

VL
ZA
zadar1
23:01 20.02.2019.

aaaa čuda svakakvoga!!!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.