Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi strepe

Život se neće zaustaviti, ali većina će biti uz radio i TV

\'02.11.2010,Osijek,Gradonacelnik Osijeka Kresimir Bubalo uveo video nadzor u gradsko poglavarstvo zbog pracenja kada zaposlenici dolaze na posao Photo: Davor Javorovic/PIXSELL\'
Davor Javorović/PIXSELL
15.04.2011.
u 09:00

Zbog odavno poznatog datuma i satnice izricanja presude, za 11 sati sastanci se nisu dogovarali pa nije bilo ni odgađanja

Tko god bude mogao, danas u 11 sati bit će pred televizorom ili uz radio kako bi pratio izricanje presude hrvatskim generalima u Haagu, no zbog presude generalima ipak nisu otkazani dogovoreni sastanci, prezentacije, svečanosti pa život u Hrvatskoj neće stati. No sigurno je i da zbog odavno poznatog datuma izricanja presude događaji i sastanci nisu ni dogovarani pa se nema što ni odgađati.

TV-prijenos u knjižnici

U Gotovininim Pakoštanima, ne treba sumnjati, u vrijeme izricanja presude na ulici sigurno neće biti “žive duše”, a u Zadru, gdje traju Dani županije, upravo će se od 10 do 11 sati služiti misa na kojoj će se vjerojatno moliti za generale. Nakon toga, ni gradonačelnik niti župan u dnevnom rasporedu nemaju aktivnosti jer su “sve podesili” kako bi u miru mogli pratiti izricanje presude. U Đurđevcu, rodnome mjestu generala Mladena Markača, prijenos iz Haaga organizirano će se pratiti u Gradskoj knjižnici, a gradonačelnik Slavko Gračan, premda će sve poslove normalno obavljati, sigurno će navratiti u knjižnicu i s građanima pratiti prijenos. U Osijeku pak organiziranog praćenja presude neće biti, no zna se da će mnogo Osječana put Zagreba gdje će na Trgu bana Jelačića pratiti prijenos iz Haaga.

Gradski i županijski čelnici Krešimir Bubalo i Vladimir Šišljagić bit će u 11 sati u uredima pred televizorima. Virovitički župan Tomislav Tolušić u to će vrijeme biti u Slavonskom Brodu na proslavi Dana Slavonsko-brodske županije pa neće moći pratiti izravan prijenos, dok će gradonačelnik Ivica Kirin biti na sastancima u Zagrebu, ali će se informirati mobitelom i internetom. Gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš također ima od ranije dogovorene sastanke, ali kao bivši branitelj ne može propustiti prijenos.

U Vukovaru se, potvrdio je gradonačelnik Željko Sabo, normalno radi, nikakva okupljanja nisu najavljena, Sabi je baš danas u posjetu primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren danas je u Mariboru i naći će načina da se informira o presudi u Haagu, kao i gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić. Varaždinci nisu otkazali aktivnosti, no gdje god je moguće gledat će se prijenos i slušati radio.

Uobičajeni raspored

U Bjelovaru, Slavonskom Brodu i Požegi svi će uredno odraditi što su planirali, no stanku će imati kako bi pratili prijenos iz Haaga. Jednako je tako i u Karlovcu, Rijeci, Sisku, Petrinji. Ni u Međimurju i Zagorju nema otkazivanja događaja i sastanaka – sve se radi prema rasporedu, ali u njemu za petak 15. travnja od 11 sati i nije bilo upisanih važnijih događaja. (bb, eč, žrk, iv, dm, mv, sb, zm, ibe, vm, ij/VLM, bg, dš, fš)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije