Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povratnici iz njemačke
Povratak na članak

Mnogi odlaze iz Hrvatske, ali oni su se odlučili vratiti: 'Nije to život ako se samo radi'

Krajem prošle godine u Njemačkoj je živjelo 395.665 državljana Hrvatske, ali sve je veći broj onih koji su se odlučili vratiti kući

Komentari 21

DU
Deleted user
11:04 17.04.2019.

U kapitalizmu Vas Poslodavac nece placati za ispijanje kave, pricanje viceva, politike itd. Trazi se rad i rezutati rada.

VL
TR
trabant7
12:45 17.04.2019.

Da, život je svaki dan po kafićima, ništa ne radit i biti roditeljima na grbači.

VL
Avatar Melankolija
Melankolija
11:35 17.04.2019.

Vracaju se oni koji nisu ni trebali ici.

VL
DD
dr dragon
11:01 17.04.2019.

U njemačkoj sam imao novaca i vremena za izlaske vikendom svaki je bio slobodan ! dok toga kod nas nema poslodavac te može natjerati da svake subote radiš pa čak i nedjelje uz uvijek prisutnu prijetnju otkazom a plača nedovoljnaa za izlaske svaki vikend što je i nepotrebno zbog navedenog razloga. Tako da te čeka iz članka ono pidjama-radno odjelo!

VL
JU
junkerovkaputzapovlačenje
11:22 17.04.2019.

ovaj večernji bi slobodno mogao biti kopalov vijesnik. da bi se opisalo neku pojavu koristi se opći trend a ne pojedinačni slučajevi. pojedinačne slučajeve u prvi plan guraju oni koji žele nešto prikriti,a prikriva se činjenica da hrvatska iz godinee u godinu ima sve manje zaposlenih. a gdje bi se i zaposlili ljudi kad su škegro i satrapi kojima je glasilo večernji list uništili svu prerađivačku industriju kombinacijom mjera monetarne,fiskalne i politike poticaja. zašto su to napravili, da bi raselili narod i pustu imovinu kupili za kunu i zatim preprodali strancima.naravno da tu politiku ne bi bilo moguće provesti bez političkih stranaka,posebno vladajućeg hdz-a,akademije,crkve,medija ,sporaša........kad je koji od ovih istupio i rekao da je to što oni trkeljaju obična glupost. neki dan večernji objavi vijest o izvozu mlijeka u kinu, a kina treći najveći proizvođač kravljeg i prvi u svijetu ovčijeg mlijeka( kao kad bi netko objavio da ćemo izvoziti naftu i plin na bliski istok). je li tim novinarima bar malo neugodno kad objave takve gluposti.ovi što su se vratili će za par mjeseci ili godina kad potroše ušteđevinu ponovno nazad,što će drugo.hoće li tada večernji objaviti bili u njemačkoj,vratili se pa ponovno otišli u njemačku.hdz će iz izbora u izbore dobivati sve veći postotak glasova jer su sve koji su bili protiv njih potjerali. nisam čuo zadnjih godina kako je njegov hdz na vlasti nijednu pjesmu od škore i thompsona,jesu li se razbolili. i biskupi su nešto bolesni

VL
DO
doktorica
11:10 17.04.2019.

neka se vrate pa će piti kavice ,ali im prekovremeno neće biti plaćeno,a tek kaos u pravosuđu,birokracija,nekompetencija,neobrazovanost,korupcija-sve to tjera ljude van.

VL
TH
than
11:46 17.04.2019.

Jedna lasta ne čini proljeće, pa tako niti jedna mala općina. Prošlo je vrijeme kada se moglo živjeti od malo zemlje. Mehanizacija je učinila svoje. Ako nema radnih mjesta nema niti ljudi. Samo ne znam što su oni očekivali kada su odlazili. Vani se samo radi zato to i jesu bogate države sa mirovinama od kojih se može živjeti. Na jugu Europe se izmišljaju izgovori samo da se radi što manje, mirovine su kikiriki, a socijala joši i manja. Zato tu i imamo države koje su zadužene do guše u kojima vlada nepotizam i korupcija.

VL
ZI
zip123
18:06 17.04.2019.

A onda budite tu i cekajte pomoc s neba.

VL
AA
aabbcc
16:23 17.04.2019.

Hrvati ne mogu biti konkurentni migrantima i svakom Gazdi je isplatnije drzati dva skromna migranta nego jednog Hrvata.

VL
AL
ALaCroat
11:32 17.04.2019.

To se vraćaju oni pravi radnici.

VL
JU
jujo1
13:38 17.04.2019.

Vracaju se samo zgubidani.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.