Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
David Attenborough
Povratak na članak

Život na našem planetu – Moje svjedočanstvo i vizija budućnosti

Znanstvenici predviđaju da će štetu koja je bila glavno obilježje mojega životnog vijeka znatno nadići šteta koja će nas pogoditi u idućih sto godina

Komentari 3

ZN
znam
11:11 07.10.2020.

Slazem se u putpunosti sa nevedenim; jos bih dodao da je u tijeku najveci eksperiment u povjesti covjecanstva: lansiranje satelita za svemirski internet. Predvidjeno je oko 40,000 satelita a mozad na kraju taj broj bude u 100,000. To ce imati nesagledive posljedice na zivot na Zemlji.

VL
SI
sisavac
06:52 07.10.2020.

trebao se zaustaviti samo na onome u čemu je najbolji, promatranje, pričanje, narator biti, jer drugo ništa i nije. njegova predviđanja su nepovezana, nedokazana, koristi ime koje je stekao stvarno vrijednim radom promatranja. njegove vizije su tako tako. mi govorimo o istraživanju svemira, a pojma nemamo o klimatskim procesima našeg planeta, već imamo i samo loše aproksimacije i modele koji uzimaju u obzir nekoliko varijabli i daju im ogromne utjecaje na ukupne procese, pa otud predviđanja da će temperatura porasti za 3-5 stupnja do 2100., al tim modelima nikad nisu dokazali procese od 1960-2010, npr. jer prema al goreu, političaru koji je postao milijarder na ovim zelenim temama, mi smo već trebali biti i potopljeni. on je u međuvremenu skupio stotine milijuna na svoj račun, njegova kuća troši energije kao 800 običnih kuća, vozi aute koji troše 40 litara na 100 km...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.