Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NUŽNOST PROMJENA

Život na hrvatskim otocima: Na čak polovici otoka raste broj stanovnika, ali to su mahom stariji doseljenici

08.08.2021.
u 08:13

Nikakve prednosti mi nemamo. Jedino što nam nitko ne smeta jer nikog i nema. Više ovdje žive od državnih službi nego od turizma. Svi se zaposlili u policiji, parku prirode, općini... Sve na državnoj sisi, a onda usput rade malo vina, malo ulja, malo ovog, malo onog – negoduje Marin Kaškić s Lastova

Komentara 14

SI
sisavac
08:24 08.08.2021.

Ajd da vidim toga koji će milijarde utući u otoke, radi par stotina stanovnika. Što biste vi htjeli, da država plaća vrtić na otoku za 2 djece? Školu za njih 5? Platite si ju iz svojeg džepa. Ako dalmacija zarađuje tolko iz turizma, onda nije bed valjda par stotina milijuna za svoje izdvojiti, umjesto za turističke zajednice koje nemaju smisla, ne treba reklamirati jadran nijemcima, poljacima, slovencima. Oni dolaze bez da gledaju naše prospekte. Online je sve, nek to shvate i u uredima.

PE
Perspektivan
10:04 08.08.2021.

Svi ti doseljenici uglavnom su kupili kuce na otoku i rentaju ljeti,a sa prvim danima jeseni nestanu sa lovom. I nista to ne bi bio problem da nemaju ista ili jos veca prava od nas koji smo tu rodjeni i zivimo cijelu godinu!

DU
Deleted user
08:31 08.08.2021.

Kazu da se Hajduk seli na otok Vis, zele da budu najbolji na otoku, nesto kao Liverpool

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije