Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Živjeti s roditeljima – Mladi kao najveći neiskorišteni resurs

Očajni roditelji se nisu mogli pomiriti s inertnim sinom koji sedam godina nije radio braneći se da još nije bio spreman sam se uzdržavati

Komentari 11

Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
09:59 02.08.2018.

Glavno da su nam fakulteti puni, a da ne pričam o raznim "menagmentima" i sl.

VL
DU
Deleted user
08:45 02.08.2018.

Nema tu puno mudrovanja.Mladi se moraju zapošljavati,a ostati ili ne s roditeljima na njima je da odluče.Nemojte nas uspoređivati s Američkim načinom života jer najveće gluposti dolaze iz Amerike,a Hrvati su poznati po tome da ih vole kopirati.Živio sam u Americi i znam kako nije sve bajkovito.

VL
TO
Tomisl
09:22 02.08.2018.

Vecina mladih cijene samo lagan posao uz dobru placu ,smartfon ,laptop , nema interesa za nista sto je povezano sa puno rada i truda. Zivila Hrvatska !!!

VL
DO
Dolinski
09:57 02.08.2018.

bio članak neki dan na jednom američkom blogu, da mladi (u americi) imaju niže plaće od starijih ALI stariji su ti koji mažu svoje ruke (rade fizičke poslove), jel sad iz toga treba izvući zaključak da smo mlade previše školovali za uredske poslove a premalo za zanatske, to je sigurno dio problema, ali nije na meni da moraliziram jer ja isto radim uredski posao

VL
DU
Deleted user
10:27 02.08.2018.

Kao 26-godišnjak potpisujem sve napisano!! I sam ponekad zavidim svojim roditeljima, djedovima, bakama, koji su u mojim godinama već imali par godina radnog staža, bili stambeno zbrinuti, oženjeni.

VL
AL
alf
09:46 02.08.2018.

Roditeljska duznost odrzavanja djece je do njihove punoljetnosti. To je tako u normalnom svjetu. Prije si kao roditelj imao pravo kontrolirati svoju djecu, danas su nas naucili novi "strucnjaci"da ih nesmijes drzati pod disciplinom ali ih moras hraniti dok jee njih volja.Tako je barem u Hrvatskoj. U drzavi gdje ja zivim, moras ih uzdrzavati do punoljetnosti a potom oni se moraju brinuti sami o sebi. Imam cetvero, bili su s nama dok nisu poceli raditi a tada su oni sami poceli se brinuti o sebi. Nema problema, oni danas imaju svoju djecu i brinu se o njima. Oni, koje roditelji nisu ucili da cijene ono sto imaju i dobiju, takovi ce im i biti na ledjima citavi zivot. Nekada smo citali kako u svijetu djeca ubiju svoje roditelje, danas to cujemo u Hrvatskoj svaki mjesec dana. Sto je se dogodilo s odgojem mladih kod nas, dali smo ucinili ono sto smo trebali kao pravi roditelji? Ocito nismo, nemojmo kriviti druge za svoje propuste.

VL
Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
10:57 02.08.2018.

e da, i zgodna je ova Adriana.

VL
DO
Dolinski
11:23 02.08.2018.

Što se stambenog zbrinjavanja tiče, starijim generacijama je utoliko bilo lakše što su nakon što kupe zemljište često odmah krenuli graditi bez građevinske dozvole, sa majstorima na crno. Mislim dakle da ta silna papirologija koja se danas mora vaditi da bi se gradila kuća (ili dogradila) je dio problema, a ne dio rješenje. Nisu se te kuće urušavale, dan danas stoje i legalizirane su. Građevinska dozvola za obiteljske kuće bi trebao biti 1 ili 2, A4 papira (sa rubrikom sa milimaterskim rasterom na koji se rukom ucrtavaju vanjski obrisi) koji se odobravaju na licu mjesta (isti dan)! a ne evo slušam kolega sa posla čekao je 1 godinu građevinsku dozvolu i to 2017/2018 godine!? A za majstore slobodnjake bi trebao postojati mogućnost plaćanja paušalnog poreza!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.