Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25 godina Cenacola u Hrvatskoj:

Živimo od rada i molitve, a ne na teret poreznih obveznika

cenacolo
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
22.04.2017.
u 00:15

Rad ne služi samo za zaradu novca, poručuju iz Cenacola.

Zajednica Cenacolo poziva ove subote i nedjelje na molitvu i druženje povodom obilježavanja 25 godina djelovanja u Hrvatskoj i otvaranja prve kuće na našim prostorima.

Želimo zahvaliti Gospodinu za 25 godina djelovanja i bilo bi nam neizmjerno drago da vas vidimo među nama i u duhu Krista uskrslog se stopimo u jedno zajedničko „hvala“, piše u svojoj poruci don Ivan Filipović, duhovnik Cenacola, svim prijateljima i podržavateljima te zajednice, kojih je mnogo, a među njima su i Večernji list i Styria u Hrvatskoj sa svojim izdanjima, koja će u svojim tiskovinama dijeliti informativni letak o Cenacolu s uplatnicom za donaciju jer je poznato da je Cenacolo zajednica koja živi „od providnosti“ i da ne iscrpljuje državne i društvene resurse.

– Naša zajednica nije na grbači poreznih obveznika. Vjerovali ili ne, Bog providi sve što je neophodno. Prva providnost su naši kapaciteti i talenti. Stoga svakog dana zasučemo rukave, a ostalo dođe po srcu dobrih ljudi. Ako nečeg nema, onda toga nema – poručuju u svome letku iz Cenacola objašnjavajući kako funkcioniraju po monaškom načelu rada i molitve.

– Rad ne služi samo za zaradu novca. U zajednici otkrivaš da rad čovjeku donosi zadovoljstvo, razvija kreativnost, omogućuje učenje novih vještina. Steknu se radne navike, prestane živjeti parazitski i, što je najvažnije, vrati se osmijeh na lice. A kad moliš neprimjetno iz dana u dan, postaješ sve bolji. Čovjek spoznaje sebe, prihvaća se kako bi mogao prihvatiti i druge i izmiriti se sa svojom prošlošću. Čovjek ima duhovnu dimenziju od koje ne može pobjeći – poručuju iz Cenacola koji danas prihvaća sve više mladih koji su dezorijentirani u vremenu u kojemu živimo i pomaže im pronaći pravi put u životu.

>> 80-godišnja časna sestra Elvira iz Cenacola primjer je žive svetice

>> Filozofija Cenacola su rad i molitva, a prvi zanat koji mladi moraju naučiti jest živjeti

Komentara 7

DU
Deleted user
07:53 22.04.2017.

A ništa. Udruge tzv. civilnog društva pod hitno treba preusmnjeriti na poslovanje na sličnim načelima, a novac iz proračuna koji se sad troši na njih upotrijebiti za razvoj socijalnih i demografskih programa. I to bi se i te kako mogloo kad bi postojala politička volja.

NI
Nini istrijan
03:19 22.04.2017.

Ne znam kako obican covjek moze zivjeti od molitve?Kad bi se to moglo vjerojatno nitko kod nas ne bi radio.Cak ni fratri ne zive od molitve nego od prihoda crkve ,zar ne?

Avatar Parousia
Parousia
08:02 22.04.2017.

Svaka cast,neka vas i dalje dragi Bog vodi i blagoslovi,i pisano je covjek ne zivi samo o kruhu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije