Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv eksploatacije

Živi zid prosvjedovao u 11 gradova: 'Ne damo more naše da puni džepove vaše'

Prosvjed protiv eksploatacije nafte u Puli
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/8
07.03.2015.
u 16:17

- Bilo bi grozno da se more uništi zbog profita, nek oni izvole naći druge izvore financiranja, mi more nećemo dati- rekla je Nensi Krupić, aktivistica Živog zida iz Pule

Prosvjednici Živog zida prosvjedovali su u 11 gradova u Hrvatskoj protiv eksploatacije nafte u Jadranu i zabrane malog ribolova, javlja HRT.

Prosvjednici negiraju legitimitet Vlade i Sabora za odlučivanje o tim dvama pitanjima te smatraju da se lokalno stanovništvo, a onda i stanovništvo cijele Hrvatske ima pravo na referendumu izjasniti u kojem smjeru žele da se Hrvatska razvija - žele li zemlju nafte ili zemlju turizma, navodi HRT.

Među gradovima u kojima se održao prosvjed je i Pula. Prosvjednici su na transparentima između ostalog poručili ''Ne damo more naše da puni džepove vaše!!!'', ''Spasimo Jadran'', ''Kada nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost''...

Nensi Krupić aktivistica Živog zida iz Pule kazala je za HRT da su za turizam te protiv nafte- To je iznimno opasno, i bilo bi grozno da se more uništi zbog profita, nek oni izvole naći druge izvore financiranja, mi more nećemo dati- dodala je. 

>> Donosimo istinu o bušotinama u Jadranskom moru 

>> Glasanje o bušenju Jadrana kad i izbori?

Komentara 43

TT
tTony
17:25 07.03.2015.

cudan smo mi svit sve se zabranjuje a radi sto got hoce sve uvozimo u trgovinama sve strani prozvodi hrvatski nisu zasticeni sve sto se prodaje je GMO nekad su dalmatinci prodavali voce I povrce ribu u zagrebu sad jee to sve is juzni zemalja kine japana nema vise domace srdele lignje sva zamrnuto meso uvoze iz evrope pastu I ulje iz italije I politiku imamo uvoznu ako se ovako nastavi nece nas uskoro bit ili cemo bit nevazna manjina u vlastitoj drzavi

DU
Deleted user
16:49 07.03.2015.

Ma,mi smo protiv svega ,na kraju i protiv samih sebe.Vjetroelektrane ometaju divlje životinje i uzrokuju zvučno onečišćenje,termoelektrane zagađuju,antenski sustav teleoperatera potencijalno opasan,terminali i bušotine također potencijalni zagađivači,svi prave smeće ali nitko neće obradu ili deponij u svojoj blizini.Od ovih prosvjednikaa svi prave smeće,svi imaju mobitele i nitko se nije spreman odreći bilo kojeg oblika energije.Na kraju krajeva bušiti će susjedi,kao i proizvoditi druge energente.Svojevremeno su na jednom otoku bili protiv nuklearke dok se ta ista nuklearka nalazi u neposrednoj blizini Zagreba.

DU
Deleted user
16:32 07.03.2015.

Neće plin iz Rusije radije će uneredit prekrasni Jadran samo da Veliki Brat bude zadovoljan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije